“Takut lah nak beli air lepas ni” – Bapa Dukung Anak, Kejung Terkena Renjatan Elektrik Di Peti Sejuk

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kita biasa singgah di kedai serbaneka untuk beli air minuman ke air kotak ke air gas. Selama ni kita fikir benda tu selamat, dan sepatutnya selamat. Tapi siapa sangka, boleh ada arus eletrik dekat pintu peti sejuk tu?

Menerusi Twitter @izskyline, satu video rakaman CCTV berdurasi 36 saat di sebuah kedai runcit menunjukkan kejadian yang jarang berlaku.

Buka pintu, lepas tu…

Seorang bapa yang sedang mendukung anak, cuba membuka pintu peti sejuk di kedai runcit. Kita ingat biasalah tu buka pintu peti sejuk sebab nak ambil air. Tiba-tiba terus kejung dekat situ sambil tangan masih pegang pintu. Anak dia dah terlepas dah dari pegangan dia.

Nasib baik si bapa sempat lepas kan anak, kalau tidak sekali dengan anak dia kejung dekat situ.

 

Hero sebenar..

Rata-rata netizen memberi pujian kepada seorang uncle yang ada dekat-dekat dengan si bapa tu sebab tidak panik dan bertindak mengikut apa yang sepatutnya dilakukan bila kita nampak kejadian yang macam tu.

Memang no mercy lah uncle ni ‘belasah’ pintu peti sejuk tu. Berapa kali hentak ja terus settle. Power lah uncle!

Netizen memberikan reaksi positif kepada ‘hero yang tak didendangkan’ kita iaitu- Uncle Baju Merah.

Nah, tengok lah video kejadian dekat bawah ni.

Diharapkan semoga tak ada lagi kes-kes macam ni. Ye lah risau pulak nak beli air dekat kedai runcit. Harap pihak berwajib pegi lah check peti sejuk yang ada di kedai runcit anda.

 

Baca: Awasi Anak Anda! Video Budak Kecil Terkena Renjatan Elektrik Sampai Keras Kejung Tapi Tak Ada Sorang Perasan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.