in

“Takde otak ke”- Bergurau Tak Kena Tempat, Individu Pakai ‘Gelang Pink’ Selamba Paksa Salam & Peluk Member

Cats 67

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Macam yang kita tahu, selalunya orang yang pakai gelang pink ini patutnya kena kuarantin diri mereka dan tidak berjumpa dengan orang lain. Tapi, lain pula dengan individu ini yang selamba langgar arahan ketika dalam kuarantin.



Menerusi satu perkongsian tweet oleh kojie_yama semalam yang mendapat hampir 20 ribu retweet, dia berkongsi kisah adiknya yang berselisih dengan member dia yang patutnya kena kuarantin diri.

Bukan setakat selisih, kawan dia yang memakai gelang pink itu siap paksa adiknya untuk salam dan berpeluk walaupun sudah cuba menolak pelawaan itu beberapa kali. Lepas salam dan peluk, kawan dia itu siap boleh gelak-gelak sambil tunjuk gelang pink dia. Takde otak ke dia ni? Ingat lawak ke?

“Sikit pun tak lawak la. Mak aku ada kencing manis, darah tinggi dan kanser. Kau cakap kau bergurau je?”

Bukan si anak sahaja yang buat hal, bapa dia pun sama juga. Ayahnya yang juga memakai gelang pink tersebut siap pergi rumah kawannya lagi di Sungai Dua, Pulau Pinang. Kenapa la degil sangat tak nak kuarantin diri betul-betul?

109485031 10221227071300682 7650887426991555143 N 22 34 520426

 

Buat laporan polis

Kejadian yang dipercayai berlaku di Pulau Pinang itu telah dilaporkan kepada pihak polis. Pihak polis cuba untuk tahan dua individu tersebut tapi dipercayai mereka telah menghilangkan diri selepas dilihat tiada di rumah.

E1Vkfuuvcacvfvs 1

E1Vkfuxvgaio6Ef 1

“Anak bapa dua-dua mental ka apa?”

Namun, pihak polis minta mereka untuk laporkan pada pihak KKM sebab pihak polis tiada PPE untuk menahan dua individu tersebut.

 

Katanya swab test negatif

Lelaki ini memaklumkan yang kawan adiknya itu kata keputusan swab test dia negatif, siap mempersoalkan kenapa perlu kecoh sehingga perlu buat report polis. Varian baru sekarang ini walaupun keputusan swab test negatif, tak bermaksud kita selamat tau. Tolong la lepas ni jangan buat bergurau macam ni. Jangan main-main tau dengan virus ni.

Korang kalau disuruh kuarantin tu, tolong la betul-betul kuarantin diri jangan pergi mana-mana. Duduk je rumah tu okey.

 

Sumber: kojie_yama

Baca:Warga Emas Dikompaun RM5,000 Bersiar Di Kawasan Rumah Masa Pakai Gelang Pink, Bagi Alasan Panas

Capture 56

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.