“Tak layak lah sebab cikgu tiada anak” – Gara-Gara Status Bujang, Ibu Hina Cikgu Pra Sekolah

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Takkanlah nak jadi doktor yang in charge wanita bersalin, kena lahirkan anak dulu, nak jadi pakar sakit puan kita kena ada rahim, dan nak jadi pakar kaunseling kita kena murung dulu?

Gara-gara berstatus bujang, cikgu pra-sekolah Encik Firus diperlekehkan oleh ibu daripada salah seorang muridnya dengan kata-kata macam orang tak ada common sense.

 

Tak sangka plak boleh jadi isu. Rupanya bukan semua orang suka pada kita.  Aku akui diluar sana ramai lagi cikgu cemerlang.”

Itulah fungsi melanjutkan pelajaran dalam sesuatu bidang sebab dah diajar dan diasah untuk mendapatkan sesuatu kemahiran.

Mungkin insecure punya pasal si ibu terus nak judge Firus dengan andaian dia sendiri. Seolah-olah macam nak menghina.

Dikatanya cikgu ni bujang tak layak jaga anak kecil, memperlekehkan cara didikan sebab masih belum ada anak berbanding cikgu lain. 

Lebih biadap lagi, dia seolah-olah macam nak klasifikasikan cikgu muda bujang yang mengajar anak kecil pra sekolah ini ada niat tertentu. Jauh sangat imaginasi tu kak.

Takkanlah semua orang bujang ni pedoliphia. 

 

Ajarlah anak tu adab, kalau tak adab, jadilah biadap seperti puan

Kalau nak kata cikgu sekarang bukan betul, kenapa hantar kat sekolah tu? Kenapa hantar anak pergi pra sekolah? Kenapa tak didik anak sendiri sahaja? Aduhai, sabarlah cikgu.

 

Baca : “Cikgu ajar Matematik kan? Takyah la buat pandai” – Guru Tergamam Dengan Perangai ‘Biadap’ Murid Tahun Enam Sampai…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.