Susah Pergi Kerja Di Tengah Bandar? Ini 4 Trick Mudah Ala ‘Lenggang Mak Limah’ Yang Korang Kena Try.

Setiap mesti ada antara kita yang mengeluh susah nak pergi kerja terutamanya kalau tempat kerja korang terletak kat tengah-tengah bandar.

Penat redah jem! Malas bangun awal! Banyaknya kereta hari ni!

Itu antara alasan-alasan yang selalu kita dengar tiap kali nak pergi kerja betul tak? Tapi sekarang korang tak perlu risau.

 

Meh admin share 4 Trick Mudah Pergi Kerja Ala ‘Lenggang Mak Limah’

1. Teknik ‘G1M’

Gambar hiasan

Mesti korang tertanya-tanya apa tu teknik G1M.

Actually dikenali sebagai ‘Ganti 1 Minggu’ , maksudnya korang cari partner ofis yang tinggal satu area dengan tempat korang stay.

Bila dah ada geng, boleh lah korang apply konsep Ganti 1 Minggu iaitu 1 minggu korang drive, minggu berikutnya partner korang pulak drive.

Sumpah korang takkan bosan dan stress waktu pergi kerja tu! Paling penting, jimat.

 

2. Naik basikal? Takde hal lah!

Kaedah ni bukan sahaja mudah tapi juga menyihatkan.

Gambar hiasan

Kalau tempat kerja korang dekat, lebih mudah naik basikal ke tempat kerja tak perlu fikir kesesakan lalu lintas dan masalah parking dah.

Tapi kalau tempat kerja korang jauh, korang boleh tinggalkan basikal kat mana-mana stesen bas, lrt, mrt atau monorail yang berdekatan. Bijak kan!

 

3. Jalan alternatif, jauh tapi lengang kenderaan vs jalan singkat tapi sesak!

Gambar hiasan

Ini mungkin satu lagi cara nak elak kesesakan.

Rata-rata pengguna biasanya memilih untuk menggunakan jalan yang lebih singkat biarpun sesak dengan kenderaan lain..normal lah kan?

So apa kata korang ambil jalan alternatif, biarpun jauh tapi lebih lengang dari kenderaan. So korang tak lah stress dan sakit hati setiap pagi.

Yang penting dapat sampai tempat kerja on time!

 

4. Grab pilihan terbaik!

Sumber : Grab.com

Ni option yang paling berbaloi bagi admin. Nak tau kenapa? Sebab dengan menggunakan Grab, korang bukan sahaja dilayan bagaikan raja, just duduk dan anda akan dibawa ke destinasi yang dituju.

Jangan risau macam mana nak kumpul point sebab grab ni ada macam-macam perkhidmatan contohnya GrabCar, GrabFood, GrabRent, GrabExpress dan banyak lagi.

Bukan itu jer tau, korang jugak boleh dapat rewards dengan naik grab ni. Lagi kerap naik grab, makanya lagi banyak grab points yang korang boleh dapat.

Sumber : Grab.com

Daaannn! Kalau korang berjaya kumpul 3500 grab points ke atas, korang automatically jadi platinum members dan layak menerima berbagai-bagai rewards iaitu :

Sumber : Grab.com

Untuk info lanjut mengenai GrabRewards boleh klik link ni https://www.grab.com/my/grabrewards/

Korang jugak boleh tebus grab points korang dengan hadiah yang super awesome & cool kat Kedai Runcit Grab yang sekarang ni ada kat Mid Valley sehingga 9 Jun jer..so pegi cepattt~

Kat bawah ni antara hadiah yang korang boleh tebus dan menangi.

Hypergear Q 2L Drybag – Dari 2,000 points sekarang ni hanya 1,500 points

Jute Bag – Dari 3,500 points kini turun kaw-kaw ke 2,500 points je!!!

Info lanjut klik je link ni https://www.grab.com/my/blog/kedairuncitgrab/

Menarik kan?

So baik guna grab sebab bukan je selesa tapi boleh dapat rewards lagi, rewards pulak bukan biasher-biasher beb!

Lobak Merah ialah laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu viral setiap hari.