“Setiap kali tidur ada benda perhati” – Netizen Sakit Hati Dengan Cerita Teddy Bear Berhantu Ni Sebab….

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Seram. Benda jangan buat main kalau lemah semangat. Silap haribulan boleh kena histeria. Tak pasal-pasal nanti habis masa dan buang tenaga untuk berubat.

Macam tweet yang dikongsi oleh @hansvii_ di akaun Twitter miliknya ni lah. Dia share satu screenshoot chat daripada adiknya minta tolong untuk buang satu teddy bear ni. Tanpa memberi sebarang penjelasan lebih lanjut, rata-rata netizen eager nak tahu apa yang sebenarnya berlaku disebalik screenshoot tu. Tapi sebenarnya cerita dia macam ni…

Naik bulu roma

Ye ye sabar jap, admin nak cerita lah ni. Korang baca lah sendiri tweet dekat bawah ni.

Okay cerita dia pasal teddy bear. Kenapa dengan teddy bear tu? Eh korang sabajap, admin nak sambung

Ni haa teddy bear tu. 

Okay, admin pun dah mula seram. Naik pulak bulu roma, bulu tengkok admin ni. 

Ah sudah, jangan letak gambar macam ni. Ya Allah seram sejuk dibuatnya.

Jangan ‘benda’ tu ajak sembang. Ish ‘dia’ nak buat kawan pulak. Tengah malam pulak tu weh. 

Tarik selimut weh, jangan buat main. Tapi jap, apa benda campak ridsect, smackdown pulak dah ni. Dah mula merapu dah mamat ni. Kita tengok perangai dia nak bawak cerita ni pi ke mana. 

Eh kau ni, build up dah okay dah. Sekali kau masuk cerita merapu admin rasa macam nak hempuk je kau ni. Ish geram pulak

Reaksi Netizen

Ramai netizen yang memang geram dengan cerita mamat ni. Lagi geram dengan mamat ni sebab dia buat cerita entah apa-apa. Memang mengundang kecaman netizen. 

Haa ni yang admin cakap mula-mula tadi. Orang lemah semangat tak boleh bawak main dengan benda-benda ni. At least bagi lah warning dulu. Ni main letak je. Eee cepuk kang

Ada gak yang jenis macam ni. Maknanya golongan ni bernasib baik tak kena kencing. Tak macam admin kena kencing hidup-hidup. Kah!

Ni memang banyak netizen reply. Takpa lah admin tunjuk yang sopan sikit, yang lain tu memang bersungguh maki mamat ni. 

Ish geram betul, bikin panas je hujung minggu ni. Okay lah admin nak pegi cari boba tea nak sejukkan keadaan. 

 

Baca: “Seram sangat ke?” Warga Emas Ditemui Mati Semasa Tengok Wayang Filem Annabelle Comes Home

 

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.