in

“Seindah nama dan akhlak” – Puteri Sarah Dipuji Makan Semeja Dengan Orang Gaji

Page 11

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Selebriti kita sering menjadi tumpuan orang ramai. Apa sahaja yang mereka lakukan pasti menjadi bualan mulut peminat, tidak kira lah sesuatu yang baik mahu pun sebaliknya. Sama seperti pelakon wanita ini, yang telah kongsikan gambarnya bersama anak dan pembantunya yang berjaya mencuri perhatian orang ramai.Baru-baru ini, isteri kepada pelakon dan pengarah terkenal, Syamsul, iaitu Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin,33, ada memuat naik video pendek di Instastory melalui Instagram miliknya. Dia berkongsikan detik dia keluar berjalan-jalan bersama rakan pelakon Sabrina Ali ke salah sebuah pusat membeli belah di The Curve, Damansara. Mereka berdua membawa anak masing-masing bersama.

28434573 1632459786833917 5133378941205086208 N
sumber: instagram

Namun apa yang mencuri perhatian peminat apabila Sarah memberikan layanan baik terhadap pembantu anaknya, Syaikhul Islam, 11 bulan, dengan turut memberi makan dan duduk semeja bersama-sama. Woww salute!

Walaupun Sarah seorang selebriti, namun dia langsung tidak meletakkan apa-apa jurang di antara dirinya dan orang lain. Tidak lama selepas perkongsian video itu, Sarah telah berkongsikan sekeping screenshot, di mana salah seorang peminatnya memuji tindakan Sarah yang turut mengambil berat soal pembantu anaknya itu.

“Sangat bangga dengan awak Sarah. Awak layan pembantu rumah seperti manusia. Ya, mereka adalah manusia juga. Sebab kadangkala saya pernah lihat, pembantu-pembantu ini duduk di suatu sudut dan memberi makanan pada anak-anak, tetapi mereka sendiri tak makan. Terima kasih kerana menjadi seorang yang baik hati. Sayang awak!”

28428934 1608383812548760 1149786685286907904 N
sumber: instagram

Bukan itu sahaja, rata-rata pengikutnya turut memuji sikap prihatin Sarah ke atas pembantunya itu.

“Terbaik. Sama-sama kita jadi boss yang baik sebab maid kita dah jaga anak-anak dan family kita”

“Itulah hasil apabila ada ilmu dan ikhlas yang terpuji. Suka tengok keluarga Dato Haslam sekarang. Keluarga Sakinah. Semoga Allah merahmati keluarga dato anak beranak”

“Sarah memang baik. One of artis yang suka membantu terutama brand yang baru nak start macam saya ni. Thanks Sarah selalu tak berkira, tolong kita banyak kali”

Contoh artis macam ni lah yang kita nak.. Salute lah!

Baca: “Dengar je azan terus keluar solat” – Sikap Noh Hujan Jadi Sebutan Netizen!

33

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.