in

“Sanggup tak tidur nak main game punya pasal” – 7 Revolusi PC Games Dari Tahun 90an Sampai Sekarang, Mana Satu Favorite Korang?

Lg Featured

Siapa dekat sini membesar dengan bermain PC games? Yela, zaman dulu belum ‘advance‘ lagi, tak ada media sosial dan tak ada mobile games yang best best lagi. PC Games antara permainan yang tak lapuk dek zaman. Mana tidaknya, dari dulu sampai sekarang PC Games masih berjaya tarik perhatian ramai walaupun sekarang.

Jom kita imbau balik PC Games yang jadi kegemaran ramai sejak dulu hingga kini:

 

1. Super Mario

Korang tahu tak game Super Mario ni sebenarnya dah wujud dari tahun 80an lagi tau! Rasanya kalau ditanya apa yang paling kita ingat dengan game ni, mesti korang setuju if admin cakap muzik latar dia! Legend kan!

Mario

 

2. Virtua Cop

Game ni santai je tak adalah susah sangat. Yela, kalau dah selalu main game ni korang dah boleh hafal nak target tembak penjenayah dekat mana. Tembak, tembak lepas tu reload peluru, tembak lagi. Rasa macam professional shooter! Haha!

Cop

 

3. Counter Strikes

Cs1

Rasanya kalau tak minat main PC Games pun, semua orang mesti familiar or at least pernah dengar pasal Counter Strikes atau lebih famous dengan nama CS ni kan? Game yang dilancarkan pada tahun 2000 ni memang jadi kegilaan remaja pada zaman tu. Kalau pergi cyber cafe tu memang penuh budak lelaki (mostly) main game CS ni.

Cs2

 

4. Doom Eternal

Doom dilancarkan pada tahun 2016 dan game ni pun boleh tahan ramai peminat tau. Kalau tengok dekat Google, 95% users suka game ni tau! Adakah korang salah seorang daripada mereka?

Doom

 

5. Command and Conquer

Game ini baru saja melancarkan siri terbaru mereka pada Jun tahun ini — Command and Conquer Remastered Collection. Ini antara game yang legend juga ni, dah wujud sejak tahun 1995!

Cc 7

 

6. Dota

Dota1

Tipulah kalau tak pernah dengar nama game ni kan? Dota ni memang kegemaran ramai gamers! Rasanya kalau seseorang tu minat PC Games, Dota ni confirm ada dalam list game kegemaran atau paling selalu main. Dota ni bukan game biasa-biasa tau, siap ada official tournament lagi!

Game8

 

7. PUBG

Ini memang permainan kegilaan ramai zaman sekarang! Mana tidaknya dekat PC boleh main dan paling selalu kita tengok main dekat smartphones. Kalau lepak mamak, tengok sekumpulan lelaki masing-masing pegang smartphones sambil cakap tu, confirm main PUBG! Haha!

Pubg

Bila tengok game yang lama-lama tu teringat zaman kita membesar kan? Mana satu favorite korang? Kalau admin, Super Mario tu!

Best sangat dulu mesti berebut-rebut nak main. Kalau boleh nak duduk paling dekat dengan skrin, maklumlah zaman dulu skrin kecik je kan. Tapi, zaman sekarang ni memang dah advance sangat! Sebab dah banyak monitor gaming yang besar-besar, memang puas mata tengok!

Contohnya macam LG, diorang ada lancarkan dua monitor gaming iaitu LG 27GL850 dan LG 27GN750. LG UltraGear ni, saiz monitor sampai 27 inci beb! Tak percaya tengoklah ciri-ciri LG UltraGear dekat bawah ni:

LG 27GL850

  • Nano IPS 1ms
  • NVIDIA® G-SYNC® Compatible
  • 144Hz
  • HDR 10
  • 3-side Virtually Borderless
  • Adaptive-Sync (FreeSync™)

L1

 

LG 27GN750

  • 27” FHD (1920×1080) IPS Display
  • IPS 1ms Response Time
  • NVIDIA G-SYNC® Compatible
  • 240Hz Refresh Rate
  • HDR10
  • 3-Side Virtually Borderless Design

Lg1 1

 

Memang perfect lah gaming monitor LG UltraGear ni untuk gamers! Korang boleh dapatkan dekat LG Malaysia Official Tech Store!