“Perghh duit boleh ulang alik pegi bulan”- Bayar RM2.7 Juta Kalau Nak Lisa Blackpink Jadi Model Iklan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kenal tak dengan Lisa Manoban atau ramai mengenalinya sebagai Lisa Blackpink?

Of course la kenal kan, salah seorang anggota kumpulan k-pop popular yang dianggotai 4 gadis jelita iaitu Jennie, Jisoo, Rose dan Lisa.

Lagu yang dinyanyikan Blackpink pasti menjadi siulan dan fenomena di seluruh dunia.

Sumber: 1mdb

Namun antara mereka, boleh dikatakan Lisa yang seringkali mendapat perhatian sama ada lensa kamera mahupun dalam kalangan peminat.

Tengok pada pengikut di instagram pun dah tau betapa popularnya Lisa ni, malah dilaporkan Lisa, 23 tahun merupakan artis k-pop yang mempunyai paling ramai pengikut di instagram dengan 28.5 juta, meninggalkan BTS di belakang.

Sumber: instagram

Media Thailand baru-baru ni ada dedahkan jumlah yang perlu dibayar jika ingin mendapatkan servis daripada Lisa ni…bukan kaleng kaleng guys!

Korang tengok sendiri jumlah bayaran yang diperlukan sekiranya nak ada appearance lisa.

Sumber: Astro Awani

 

5 juta baht (RM671,000) untuk penampilan dua jam bagi satu acara

10 juta baht (RM1.34 juta) untuk penampilan dalam drama

15 juta baht (RM2 juta) untuk penampilan dalam filem

20 juta baht (RM2.7 juta) untuk pengiklanan produk

Hah kau! Terkejut ke tak tengok harga untuk dapatkan Lisa jadi talent? Tapi mungkin tak mustahil sebab nama Lisa sentiasa menjadi siulan dan pasti kemunculan Lisa akan membantu meningkatkan profit company tu kan?

 

Baca : Kau post siap kau! Peminat Tegar Blackpink Sound Naim Daniel Hanya Sebab Edit Gambar Dengan Rosé

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.