“Oh sebab tu ke” – Netizen Kongsi Punca Sebenar Taman Tema Mimaland Ditutup

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Semua orang suka pergi taman tema. Tak kisah lah taman tema air, fun fair atau apa jenis sekalipun. Waktu dekat taman tema ni lah semua orang boleh beriadah dah bergembira bersama kawan-kawan dan keluarga kan.

Korang mesti pernah dengar pasal satu taman teman yang cukup terkenal dekat negara kita dulu. Mimaland. Kali ni admin nak share serba sikit pasal kenapa Mimaland ni tutup. Ikuti tweet oleh @PopPelangi kat bawah ni.

 

Sayangnya dah tutup

Admin tak sempat nak pegi dah tutup pula Mimaland ni. Kecik sangat time tu nak pegi pun. Kalau ada ni mesti best kan.

Oh tu ke maksud Mimaland. Malaysia Miniature Land. Best weh boleh tengok dinosaur macam tu, walaupun patung.

Memang something lah Mimaland ni, banyak orang shooting tu. Mesti seronok gila kan tempat iconic ni.

Wah terbesar di Asia Tenggara. Banyak pulak tu aktivit yang boleh buat dekat situ. Hmm.. bila ada kes kematian ni memang tak best lah. Terus hilang mood.

Oh bahaya tu kalau tanah runtuh sampai retak dinding. Dah lah ramai family yang ada dekat situ. Kalau jadi apa-apa susah tu. Elok pun tutup.

Kalau orang yang minat benda-benda paranormal ni boleh lah pegi melawat. Kalau nak ajak admin, takpe lah. Korang yang mana ada pengalaman pegi time masih beroperasi tu share lah sikit. Nak tahu gak.

 

Baca: 6 Taman Tema Air Di Malaysia Kita Pernah  Kunjungi-tapi-kini-ditutup/ 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.