in

“Nak tunggu berubah tak pergilah jawabnya” – Kawan Sajat Dedah Dorang Dah Bayar ‘Dam’ & Diberi Kaunseling Di Tanah Suci?

Collage 16

Untuk pengetahuan korang, Sajat telah pun pulang ke tanah air sehari awal dari perancangan awal dan tiba di Malaysia kira-kira jam 5 pagi tadi, lapor Harian Metro.

Walaupun banyak kritikan yang diterima dari netizen, Sajat telah menukar privasi Instagram miliknya kepada umum dan memuat naik gambar-gambarnya semasa di Tanah Suci.

Manakala kawan/PA Sajat Mokkay telah mengeluarkan statement Instagram miliknya malam tadi mengatakan dia bangga kerana dapat menjadi tetamu Allah dan dia ambil peluang tersebut walaupun dirinya belum sempurna.

Kamu semua grab it bila dah dipanggil…nak tunggu berubah..tak pergilah jawabnya…”

Image From Ios 1

Tambah Mokkay lagi, segala urusannya dipermudahkan sepanjang berada di sana dan dia turut mendoakan orang lain akan mendapat peluang yang sama sepertinya.

Pun begitu, netizen masih mengecam tindakan dorang yang memilih untuk berpakaian seperti wanita sepanjang di tanah suci…

“SEDARLAH SKIT YG KO TU JANTAN”

1 8

Netizen ini mengatakan umrah Sajat dan kawan-kawannya ini tak sah kerana lelaki tak boleh memakai pakaian berjahit namun Mokkay membalas komen netizen ini dengan penjelasannya.

M 1

Menurut Mokkay, atas kesalahan dia memakai pakaian wanita semasa berada di Tanah Suci, dia telah pun membayar denda dan diberikan kaunseling namun tak ada penjelasan terperici mengenai perkara ini dari pihak Sajat mahupun Mokkay.

 

Baca: “Macam nak tunjuk Allah redha” – Netizen Spekulasi Sajat Saja Pergi Umrah Sebab Nak Orang Percaya Dia Perempuan?

Collage 11