in ,

“Nak keluar duit gak lah tu” – Netizen Berdekah Tengok Sekumpulan Lembu ‘Lepak’ Depan Bank

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 28hb April meresahkan banyak pihak. Walaupun ini meresahkan semua, tapi ingatlah ini untuk kebaikkan kita juga untuk memutuskan rantaian Covid-19.


Ketika PKP ni lah kita boleh nampak macam-macam ragam dan karenah semua orang, termasuklah haiwan ternakan. Kali ni admin nak share pasal satu kejadian yang melibatkan sekumpulan lembu ‘melepak’ depan bank yang buat netizen berdekah melihatnya. Cuba korang tengok video oleh @NadiaAzlan kat bawah ni

 

Lembu pun nak keluar duit

Tatkala PKP ni admin tengok video tu memang terhibur. Entah siapa punya lembu lah tu yang berkeliaran sampai kedepan bank. Elok pulak tu berbaris macam nak tunggu giliran amik duit.

Bukan setakat pakai masak untuk elak jangkitan corona. Nampak sangat tuan dia patuh PKP sampai suruh lembu pegi amik duit takut corona punya pasal.

Semua orang nak survive. Termasuk lah lembu dan tuan lembu. Admin harap lepas ni tak ada lagi kes lembu berkeliaran sebab masing-masing dah keluarkan duit dalam video ni.

Mungkin lembu dah naik pangkat dari makan rumput jadi pak guard depan pintu bank. Bukan main-main naik pangkat lembu sekarang ni.

 

Baca: “Kembang tekak!” – Puak Hindu Adakan ‘Party’ Minum Kencing Lembu Kononnya Dapat Cegah Coronavirus

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.