in

Minat Pokemon? Korang Kena Datang Ke Taman Permainan Unik Tema Pokémon Ini

F3 Taman Pokemon

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Anda peminat Pokemon dari kecil dan suka main game Pokemon Go? Ha, cuba korang melancong ke Jepun pula sebab baru-baru ini, negara itu baru sahaja buka taman permainan kanak-kanak bertemakan Chansey Pokemon di sana!Menurut Nerdist, taman permainan tersebut terletak di bandar Namie, Fukushima, Jepun dan menerusi gambar-gambar yang tersebar di media sosial, tempat bermain untuk kanak-kanak itu dipenuhi dengan warna merah jambu bersempena karakter Chansey dalam Pokemon.

Selain itu, ada papan gelongsor tema Chansey yang sangat besar dan ia dijangka akan menarik perhatian kanak-kanak dengan mudah.

Taman Pokemon 2

Selain itu, taman itu turut mempunyai Pikachu yang menghiasi kerusi taman. Paling menarik, ia juga dilengkapi dengan papan gelongsor berbentuk lidah Lickitung tau. Memang cantik dan sesuai dijadikan tempat bergambar ni.

Taman Pokemon 3

Namun, tidak dapat dipastikan sama ada taman ini hanya dibuka untuk kanak-kanak sahaja atau orang dewasa pun boleh main sama.

Apa-apa pun, boleh masukkan tempat ni dalam itinerary korang kalau ke Jepun nanti. Teringin pulak rasanya nak jadi kanak-kanak balik kan. 

Sumber: Nerdist

Baca: Gila! Kad Pokemon ‘Rare’ Ini Dijual Dengan Nilai RM1 Juta Rupa-rupanya…

Taman Pokemon 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.