“Mesti mak kau tengah kena seksa dalam kubur”- Individu Ini ‘Panas’ Bila Bukan Muslim Tegur Isu Halal Bubble Tea

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kalau korang ingat, sebelum ini ada seorang lelaki bukan muslim bagi ‘setepek’ dekat segelintir orang islam yang dok sibuk bahaskan pasal status halal minuman bubble tea yang tengah viral tu.

Teguran makan dalam daripada @OhhB_ ini membuatkan ramai netizen tumpu perhatian kepadanya, ada yang suka bahkan ada juga yang macam tak senang duduk sampai nak  dumb dia ni hina macam-macam melalui dm hanya disebabkan dia bukan islam.

 

“Alhamdulillah, arwah mak dah selamat dikebumikan 9 tahun lalu… masuk neraka ke tak..”

Pemuda ini ada buat teguran kepada segelintir umat islam yang sibuk bahaskan isu halal bubble tea tapi tak jaga akidah dari aspek lain.

Disebabkan itu ada pula sorang anon ni panas punggung bila dengar kata-kata pedih daripada dia ni. Kalau dengar betul-betul memang apa yang dia cakap tu betul pun. Tapi kenapa dia ni nak panas sampai nak kutuk orang tu kafir? 

“Untuk jawab soalan you. Alhamdulillah, arwah mak dah selamat dikebumikan 9 tahun lalu… masuk neraka ke tak.. we tak tahu. Tapi thank you sbb tanya. Ini yang netizen mahu tahu.”

Lebih biadap lagi, individu ini siap mengutuk bahawa golongan bukan islam ini hanya layak ke neraka sahaja.

Tapi bila buka profil bukan main lagi guna agama bagai. 

Malah individu tersebut juga sesuka hati mendakwa pemuda ini sengaja nak perhatian di media sosial. Hurm, macam terbalik je.

 

“Kita tak nak…Bagi kat awak je”

“Attention kita taknak. Kita bagi kat awak je 🙂 harap2 masuk tv, kafir confirm neraka? Im not sure.. i rasa kalau bukan kafir pun ada nerakanya kann”

Hurmm, agak-agak korang, cara dia ni ada gaya orang islam sejati tak? Siap nak tegur dan nak nilaikan ibu bapanya yang dah lama meninggal dunia. 

 

Baca : “Kau subuh pun tak, nak cakap halal-haram pulak” – Lelaki Ini ‘Sound’ Orang Pasal Isu Bubble Tea

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?