in

“Makan ni jadi Hulk ke?” – Order Thai Green Curry, Tapi Gadis Ini Dapat ‘Kari Pelik’

4Hijau

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pernah tak korang order makanan tapi kecewa dengan makanan tu. Mungkin korang tak suka rasa dia, atau tak sedap, atau memang indah khabar dari rupa?



Haa.. ni admin nak share satu makanan yang boleh dikategorikan pelik gak. Korang pernah dengar Thai Green Curry kan? Ni ada seorang gadis @itsleahlaa ni order makanan tu, tapi apa yang dia dapat sangat pelik. Korang tengok sendiri lah rupa makanan tu macam mana.

Screenshot 2020 08 08 At 5.42.22 Pm Screenshot 2020 08 08 At 5.42.31 Pm Screenshot 2020 08 08 At 5.42.40 Pm

 

Mak sapa hijau ni?

Ya Allah.. admin terkejut tengok warna kari dia. Ni bukan green curry. Kalau orang tak pernah tengok green curry pun tahu ni bukan green curry. Dah macam apa je kari dia. Letak pewarna sebotol ke apa seller ni.

Screenshot 2020 08 08 At 5.42.53 Pm Screenshot 2020 08 08 At 5.43.35 PmPekat betul warna dia kan. Silap-silap makan ni boleh jadi Hulk dalam cerita Avengers tu. Kalau tak reti masak tu please lah jangan jual. Buat malu kedai je.

Screenshot 2020 08 08 At 5.43.10 PmNi kari mak dia hijau. Entah apa lah yang tukang masak tu mimpi time masak kari ni. Kena rasuk hantu hijau barangkali.

Screenshot 2020 08 08 At 5.43.48 PmBetul, mungkin dia ada duit banyak tu untuk makan. Atau dah asingkan duit siap-siap untuk makan haritu, sekali dapat makanan jadi macam ni. Memang kecewa habis lah weh.

Ni admin nak pesan sikit, kalau korang tak reti masak atau belum master sesuatu masakan tu, baik jangan jual bagi kat orang makan. Malu kat diri sendiri nanti, pastu macam aniaya orang lain gak. 

 

Baca: Wanita Ini Cuba Masak Resepi Kari Pavithra dan Berjaya Jumpa Rahsia Hasilkan Kari Yang Lebih Sedap

Screenshot 2020 08 08 At 5.44.55 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.