“Macam setan…” – Lelaki India Guna Taktik ‘Ajak Borak’ Untuk Lepas S*ngap Dalam LRT!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Memang zaman sekarang kalau pergi mana-mana pun dah tak selamat kan, especially untuk kaum perempuan. Ramai betul manusia pervert yang dah berani buat onar tak kira di mana, terutamanya tempat awam!

Baru je 2 hari lepas, ada seorang gadis kongsi pengalaman kenalan dia dekat Twitter yang jadi mangsa kepada manusia gatal miang dekat tempat awam. Katanya, mangsa terkena dengan seorang lelaki India dalam LRT.

Sumber: Twitter

Menurut mangsa, daripada awal lagi dia dah rasa pelik sebab mamat sangap tu naik lrt je terus duduk sebelah dia padahal banyak lagi seats lain yang kosong. Lagi buat dia curious, mamat tu tiba-tiba buka topik nak ajak borak, so dia tanya la mangsa nak turun dekat stesen mana.

 

“Suruh letak beg dekat side

Sumber: Twitter

 

Konon jela letak beg tu dekat side untuk ada ‘gap’ antara dorang, padahal sebenarnya untuk tutup tangan dia yang menular nak buat ‘projek’. Kata mangsa, sedar-sedar je ada benda bergerak dekat bahagian belakang badan dia.

Rupanya tengah try nak tarik baju!

Sumber: Twitter

Bila mangsa nak ambil gambar terus dia bangun and turun dekat stesen LRT yang seterusnya. Ramai juga kaum lelaki yang baca tweet tu cakap dorang sendiri pun rasa malu dengan golongan pervert macam ni. Ada seorang lelaki ni cakap,

Me on behalf of kaum lelaki meminta maaf atas perilaku beliau yang sebegitu. Nampaknya kaum lelaki semakin hilang rasa hormat dengan wanita kebelakangan ini.”

Lagi dahsyat, ada lelaki share dekat thread tweet tu yang sebelum ni dia juga sebagai lelaki pun pernah kena dengan manusia miang golongan ‘kunyit’. Whuuuutttt!

I lelaki pun kena jugak especially time rush hour. Pandai-pandai je punai tu gesel-gesel kat belakang. Pandai pulak turun next station cepat-cepat Cina tu.”

Selain tu, ramai juga yang nasihat orang lain terutamanya kaum Hawa untuk lebih berhati-hati kalau naik pengangkutan awam macam LRT, lagi-lagi kalau berseorangan tak ada teman. Dan, bagi perempuan juga jangan takut, menjerit je untuk tarik perhatian orang sekeliling, bagitau yang korang diganggu manusia pervert!

Ingat, kalau korang jadi mangsa, jangan berdiam diri je!

Baca: Gelinya Perangai, Wanita Diganggu Secara Seksual Di LRT

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!