“Macam c*bai perangai kau” – Netizen Kecam Pekerja Salon Rakam Video Nak Tunjuk Pak Guard Kurang Ajar, Padahal…

“Macam c*bai perangai kau” – Netizen Kecam Pekerja Salon Rakam Video Nak Tunjuk Pak Guard Kurang Ajar, Padahal…

 
 
00:00 /
 
1X

Seorang gadis mendedahkan perangai buruk staf sebuah salon rambut ‘terkenal’ di Shah Alam dekat Twitter baru-baru ni.

Lebih kurang 7 bulan lepas, Nadiah pernah buat review tentang servis salon ini yang tak memuaskan. Lepas dah berbulan, tiba-tiba Ahad lepas salah seorang staf salon tu call Nadiah dan marah marah.

Pekerja dari M***** Saloon baru hubungi dan mengganggu saya, cakap saya ni perempuan jahat.”

Sumber: Twitter

 

Rakam panggilan, post dekat Whatsapp story

Staf wanita tu sendiri memang rakam panggilan dorang and upload dekat Whatsapp story. Dalam perbualan tu, staf salon ni dakwa yang Nadiah pernah datang buat treatment rambut tapi tak bayar.

Jangan ingat ni prank. Maybe you lupa kot. You kan pernah datang M***** Salon then lari tak bayar. Ingat tak?”

 

Memang banyak review tak elok

Melalui thread dari Nadiah tu, apa yang admin faham memang salon tu banyak terima bad reviews. Kira ramai yang cakap salon tu not recommended lah.

Sumber: Facebook
Sumber: Twitter

Netizen juga cakap sebenarnya nampak sangat salon tu punya Instagram ‘beli followers’ sampai jadi 17k sebab walaupun dengan pengikut sebanyak tu pun, gambar gambar dekat IG tu tak sampai 100 likes pun.

Sumber: Twitter

 

Rakam pak guard kurang ajar, padahal…

Lepas tu, Nadiah juga ada tunjuk Whatsapp story salon tu yang tunjuk staf yang sama ni ganggu seorang pak guard. Dalam video tu dia kata pak guard tu kurang ajar, tapi netizen kecam dia balik sebab dalam tu boleh nampak dia sebenarnya yang biadap.

Yela, guard tu tengah berdiri diam-diam tetiba dia datang kacau then jatuhkan cone warna oren dekat tepi nak suruh guard tu angkat sendiri.

Aku tak suka dengan guard ni tau. Sebab guard ni kurang ajar. Dia sangat kurang ajar.”

Paling kurang ajar, dia selamba je jerit panggil guard tu ‘bodoh’. Sambil rakam video guna phone, dia jerit ke arah guard tu,

Woi bodoh! Wei guard! Eh bodoh!”

 

Pelanggan lain buka cerita

Ada gadis yang pernah jadi pelanggan salon tu Whatsapp Nadiah dan cakap dorang pun dapat layanan yang tak memuaskan. Katanya, staf ni semua selamba je kutuk boss dorang depan pelanggan.

Sumber: Twitter

Kata Nadiah, dia tak akan berdiam diri dan dipercayai dah pun pergi ke balai polis untuk buat laporan berkenaan gangguan daripada staf salon tu.

 

Salon rempit, problematic

Ramai netizen hentam balik staf salon tu dan beri komen negatif sebab tak faham kenapa lepas dah berbulan baru dorang nak bangkitkan balik isu lama.

Sumber: Twitter

Then ada juga tak puas hati dengan perangai buruk dia yang kacau guard buat kerja. Ada juga yang terus sebarkan gambar muka staf tu dan kata sebenarnya dia yang kurang ajar tapi nak cakap guard tu pula yang salah.

Sumber: Twitter

 

Baca: “Bukan ke this girl yang dulu viral pasal dia nikah palsu” – Nak Spekulasi Instafamous Tapi Wanita Ni Dikecam Balik Sebab…

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!