“Lagi sedap dari masak guna minyak!” – Kakak Terkejut Adik OKU Masak Keropok Cara Baru, Guna Microwave Je!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Orang kata anak-anak istimewa ni ada kelebihan yang orang tak tahu dan kelebihan mereka tu boleh mendatangkan kebaikan buat kita semua tau!

Menerusi posting yang viral di Twitter, seorang kakak berkongsi kebijaksanaan adik istimewanya yang memasak keropok kering menggunakan microwave. Tak percaya? Haa hebat kan! Tak perlu guna minyak pun. 

 

“Aku try sumpah sedap! Lagi sedap dari masak dengan minyak!” 

Kakak adik istimewa bernama Lisa ni katanya dah bagi adiknya amaran, mana boleh goreng keropok tanpa gunakan minyak.

Tapi kata adiknya, oleh kerana dia terlalu takut nak masak dengan minyak (yelah kan kadang-kadang meletop pulak), itu yang dia berinovasi menggunakan microwave. Wah, wah bijak! 

 

“Masak dalam microwave set masa 2 minutes then siap!” 

Bagi yang nak tahu cara memasak keropok ni guna microwave, haa baca steps di bawah. Mudah je! Dalam masa 2 minit dah siap.

Sumber: Twitter

 

“Dia ada masalah usus which is susah buang air besar” 

Sungguhpun seronok dengar kebijaksaan adik Lisa ni, admin harap korang dapat doakanlah kesihatannya sebab kata si kakak adiknya menghidapi penyakit Global Development Delays (GDD). 

Malah adiknya juga ada masalah usus yang menyebabkan anak istimewa ini susah nak buang air besar. Aduhai kesiannya… 

Sumber: Twitter

Semoga adik ini cepat sembuh ye! Nanti jom cuba resepi memasak keropok dalam microwave. 

Baca: “Tak ada kaki bukan penghalang” – [VIDEO] Lelaki OKU Sanggup Merangkak Ke Longkang Besar Demi Selamatkan Anak Kucing

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!