in

“Konon nak privacy..Masuk bilik CEO…Nak jawab call”-Senior ‘Bengkek’ Perangai Staff Fresh Grad

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Aduhai macam-macam betul ragam orang-orang millenial ni, awak-awak semua tempat kerja tak boleh dibuat macam dekat kolej. Sikap profesionalisme kena tinggi, lebih-lebih lagi kalau bekerja di syarikat gergasi.


Kepada student-student atau korang yang baru dapat kerja. Jadikan kisah yang dikongsikan Shea Sonia ini sebagai pengajaran tau, jangan buat perangai ni!

 

SL1M batch,..Berani tak bertempat..Pergi office dengan pakaian yang tak sesuai dengan imej korporat”

Setiap syarikat kan mesti ada culture dia sendiri, kalau syarikat korporat sudah semestinya pakaian kena proper bukan macam nak pergi mall. 

Bukan itu ada, admin sendiri jadi speechless bila baca yang selanjutnya ni. Yakin eh kau dik?!

 

Bilik CEO..Dia boleh buka pintu and nak masuk bilik tu sebab…”

Sumber : Twitter

Aduh! Macam ni pun ada? Dah terang-terang jawab phone call masa kerja tu tak patut apatah lagi masuk tumpang bilik CEO sebab nak jawab. Berani kau dik beraniiiii

Dah tu siap sailang parking senior staff bahkan parking CEO punya parking pun kau kebas?

 

Tu belum kes park kereta kat CEO punya spot..Ambil toilet roll kat restroom tu, bawa pergi desk for personal use..”

Sumber : Twitter

 

Tak nak hormat orang tua tak apa, tapi respect hak individu”

Sumber : Twitter

Fuh! Makan dalam betul pesanan wanita ini untuk orang-orang muda. Tapi apa yang dikatakan tu memang betul, harap bagi mereka yang sedang emncari peluang pekerjaan sana jadikan kisah ini sebagai ikhtibar ya. Jangan ikut!

 

Baca : Mak Kau Bangkit Ke Kalau Kau Pergi Upacara Pengebumian Dia”- Bos Reject Cuti Pekerja Tanpa Belas Kasihan

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.