in

“Kenapa anak dia buat macamtu? Almost 2K every month kot! Kesiannya pakcik….”

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

As a parents, memang dah jadi tanggungjawab mereka untuk sediakan keperluan anak-anak. Tapi, kita sebagai anak JANGAN lah pulak ambil kesempatan dengan keikhlasan parents, lepas tu mintak macam-macam sampai menyusahkan dorang.


Perkongsian di Facebook ni akan buat korang sebagai anak lebih appreciate parents yang susah payah membanting tulang nak cari duit demi biaya anak dekat universiti.

Eventhough status ni dikongsi bulan Mac last year tapi admin rasa tak salah untuk kita imbas balik and ambil pengajaran dari apa yang diceritakan pengguna Facebook ni.

Seorang pakcik datang nak buat pinjaman skim pesara

“Kenapa pakcik bagi dia yang pegang kad tu?”

Anak kata, nak dapat kerja bagus kena belajar betul-betul, pakai banyak duit….

“Saya kerja macamni mak ayah saya tak keluar duit banyak pun.”

“Kenapa anak dia buat macam tu? Sepatutnya awak kena tahu kemampuan mak ayah…”

Sebagai anak, kita kena ingat… Dari kita lahir sampai dah besar, pengorbanan parents kita tu tak terkira, tak terbalas and yang paling penting dorang ikhlas dan tak harapkan balasan.

Tapi, bila dah besar, anak pandai menipu, ambil kesempatan pulak. Mana hati dan belas kasihan korang?

Admin harap korang yang tengah baca ni, take this as a lesson ye. Mak bapak kita makin hari makin meningkat usia. Kita taktau bila kali terakhir kita dapat tengok muka dorang, and most importantly, jangan nanti menyesal sebab tak sempat minta maaf dekat dorang….

Nota: Gambar digunakan adalah sekadar hiasan

Baca: Warga Emas Diperdaya Anak Kandung, Tukar Hak Milik Aset RM4 Juta Ketika Sakit

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.