in

“Kekayaan dianggar RM3.15 bilion” – Shah Rukh Khan Tersenarai Antara Individu Paling Kaya Di India

Imsrk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebut sahaja nama Shah Rukh Khan, pastinya semua tahu ia merujuk kepada bintang filem Hindustan tersohor dengan filem-filem blockbuster seperti Kuch Kuch Hota Hai, Dilwale dan lain lain ini.934970 Shah Rukh Khan Fans Birthday

Pelakon 56 tahun yang turut mendapat jolokan ‘The King of Bollywood’ ini telah terlibat dalam sekurang-kurangnya 75 filem Hindi pelbagai genre dan memegang pelbagai watak daripada pelajar kolej, mafia, guru muzik dan banyak lagi.

Ia bukanlah suatu yang mengejutkan apabila Shah Rukh Khan dikatakan antara pelakon paling berjaya di India dalam sejarah industri perfileman Bollywood dan menurut sebuah laman web perfileman di sana, Shah Rukh Khan menduduki tangga pertama dalam senarai artis paling popular sepanjang zaman.

Prc 173029637

Namun, statusnya sebagai ‘raja’ bintang filem Bollywood ini sedikitpun tidak mengubah cara hidup beliau yang digambarkan tidak suka untuk menayang dan menunjukkan kemewahan yang dimilikinya.

Menurut media antarabangsa Gulf News, pelakon ini sering mengamalkan kehidupan biasa dan lebih banyak meluangkan masa bersama keluarga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shah Rukh Khan (@iamsrk)

“Saya telah membuat keputusan untuk hanya berlakon dua filem dalam setahun. Saya akan menghabiskan 100 hari untuk setiap filem, 70 hari dikhaskan untuk perancangan, pemasaran filem dan usaha perniagaan. Selebihnya adalah masa keluarga”

Selebriti terkenal ini juga digambarkan tidak suka untuk menghabiskan duit terhadap perkara yang tidak penting selain lebih gemar makan di rumah.

Memulakan kerjayanya pada lewat 80-an, baru-baru ini Shah Rukh Khan telah tersenarai sebagai individu paling kaya di India dengan memiliki kekayaan terkumpul sebanyak AS$750 juta (RM3.15 bilion).

Gauri Khan Shah Rukh Khan Bollywood Homes Mannat 9

Gauri Khan Shah Rukh Khan Bollywood Homes Mannat 1 Horz

Kalau perasan, salah satu kemewahan yang pernah menjadi perhatian adalah rumah mewah milik pelakon ini di Mumbai, itupun sejak ia muncuk dalam sebuah filem pada tahun 1997. Difahamkan, kawasan tersebut merupakan kawasan termahal di Mumbai.

Rumah itu juga dihiasi dengan perabot mewah serta mempunyai sebuah lampu candelier kristal dan menurut isteri pelakon berkenaan, Gauri, mereka sekeluarga mengambil masa 10 tahun untuk mereka semula dan mengubah suai rumah yang bernilai RM113 juta tersebut.

Sumber : Awani

Baca : “Kenapa tak tolong?” – Netizen Kritik Shah Rukh Khan Tak Bantu India Dalam Krisis Covid-19, Rupanya Tukar Pejabat Jadi Pusat Kuarantin

Srkk

Sumber: The Quint
Sumber: Metro UK
Sumber: Vougue
Sumber: Vougue

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.