“Jijiknya, kalau macam ni tak selera nak makan”- Cara Packaging Keropok Ini Buat Orang Ramai Kembang Tekak

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Pasti ramai yang suka makan keropok atau lebih dikenali sebagai jajan kan? Pada masa yang sama orang ramai juga perlu ambil tahu macam mana cara penyediaan dan pembungkusan makanan itu sama ada bersih atau pun tak. Tak pasal-pasal nanti sakit pulak

Viral di laman sosial menunjukkan dimana cara pembungkusan keropok dalam keadaan yang sangat menggelikan. Cara pembungkusan keropok itu membuatkan orang ramai kembang tekak dan terasa mual. Kalau macam ni cara dia bungkus memang ramai dah taknak makan

Menurut Sosok, semua keropok itu hanya diletakkan di lantai dan kelihatan para pekerja selamba memijak keropok tersebut. Eee biar betul ??

Menurutnya lagi, proses pembungkusan keropok ini dibuat ditempat yang terbuka malah terdedah dengan persekitaran sekeliling.

Orang ramai memang suka makan jajan untuk dibuat kudapan tapi jaga-jaga ye, kena check juga tahap kebersihan makan tu

Baca : “Apa yang best pasal kerja aku, dapat ludah makanan orang” – Chef Hotel Berani Mati Ceritakan Perbuatan Biadapnya Masa Kerja

 

Sumber: Sosok.id
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Rofiie

Penggemar makanan pedas, senang cerita tak pedas tak makan. Lagi selesa pakai sneakers daripada heels