“Jantan tak pernah stop salahkan aurat perempuan, padahal kau nafsu iblis” – Lelaki Dikecam Lepas Buat Komen 18sx di Facebook Gadis Ini.

Geng-geng keyboard warrior dan bawang-rians di Malaysia ni cukup anti dengan spesis yang berlagak suci tapi perangai macam binatang.

Tu belum lagi spesis yang cakap pakai lepas tanpa fikirkan ‘makhluk’ lain kat sekeliling, termasuk mereka-mereka yang bagi komen sesuka hati sampai tahap memalukan dan men jatuhkan air muka orang lain.

Terbaru posting daripada @ciliapipedas di twitter telah mengundang kemarahan rakyat Malaysia especially geng-geng bawang ni.

Nak tau kenapa? Korang baca sendiri status kat bawah ni okay.

Sumber : Twitter

Haa korang jangan salah faham pulak, netizen bukannya marah dekat @ciliapipedas tapi bengang dekat lelaki yang tinggalkan komen berbaur lucah tersebut.

Jelas gadis tersebut memakai purdah dan menutup auratnya dengan baik, namun komen lelaki tersebut mengundang rasa kurang selesa especially pada kaum wanita.

skali di tongeng tu nmpk bentuk bontot.mane laki x geram nk rogol.

yg pakai jubah atau bju kurung la lg senang klu di rogol.selak jer kain dh dpt aper yg org llaki nk.

Kata-kata kat atas tu merupakan ayat yang ditulis lelaki tersebut di ruangan komen facebook yang tak lama lepas tu mengundang makian dan kemarahan orang ramai.

Aku takut aq les je sbb paranoid dgn lelaki

Muka dah lah tak semenggah, perangai pulak busuk

omg kan! kita nak pakai apa lagi ni?

Muka tak elok takpe, bab tak cerdik jangan tunjuk sgt

So korang kat luar sana, lepas ni kalau nak bagi komen atau pandangan tu cuba la tulis dengan bijak, fikir dulu apa yang korang nak tulis tu.

Sepatutnya wanita adalah golongan untukk kita hormati dan lindungi, bukannya dizalimi.

Baca : Berdosa kalau bukan pian Gambar Mesra Lelaki Mirip Sufian Suhaimi Tidur Bersama Seorang Wanita Tersebar?

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.