in

“International terus!” – Kedai Kebab Jepun Pasang Lagu Mengintai Dari Tirai Kamar Dapat Perhatian Netizen

3Kebab

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Lagu-lagu rock kapak tahun 90-an memang ada sejenis bunyi yang cukup sinonim yang kita boleh kenal dalam masa sekejap je. Selain tu, lagu-lagu rock kapak juga sering dinyanyikan di pusat karaoke dan menjadi siulan malar segar ramai orang.


Siapalah aku ini untuk memintal buih yang memutih menjadi permaidani seperti mana yang tertulis dalam novel cinta”

Siapa tahu lirik lagu ni, mesti tahun lagu Mengintai Dari Tirai Kamar nyanyian kumpulan Exists kan. Ada satu video di Jepun ni tiba-tiba kedengaran lagu tersebut dekat sebuah kedai kebab di sana. Kalau korang tak percaya, korang boleh tengok @ciraplaici kat bawah.

 

Macam kenal lagunya

Ternyata memang betul pun lagu yang dimainkan itu lagu Exist. Persoalan kini yang bermain dalam kalangan netizen ialah, kenapa kedai kebab tu pasang lagu Exist. Pelik kan?

Screenshot 166Kann… mula-mula pun min ingatkan nak cerita pasal kebab. Tapi lepas lama sikit baru perasan lagu Exist yang dimainkan. Patut macam familiar. 

Screenshot 167Min no comment pasal reaksi perakam video ni. Biarkan lah dia dengan perangai dia. Lagu Exist tiba-tiba ada orang main dekat Jepun terus buat lupa pasal lelaki tu. 

Screenshot 168Betul, min sendiri dah tak peduli pasal perakam video tu. Cuma nakkan kepastian memang video betul tanpa edit. Tengok-tengok memang betul pun. 

 

Baca: Secondhand Serenade Nyanyi Lagu Fall For You Versi Dangdut Koplo Secara Live Di Bandung

Screenshot 169

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.