Ini 4 Benda Paling ‘Annoying’ Sekali Korang Kena Buat Bila Pergi Makan Dekat Mamak

Memang tak boleh nak nafikan, lepak mamak adalah antara budaya rakyat Malaysia. Tak kiralah bangsa apa pun, kalau nak lepak, confirm pilih mamak punya. Betul tak?

Lepastu, kalau korang lepak mamak memang tak sah lah kalau tak berjam-jam. Tambah-tambah lagi kalau ada match bola, nak cari meja pun susah.

Bukan tu je, benda-benda annoying yang admin akan senaraikan kat bawah ni pun korang mesti pernah hadap bila pergi mamak.

Ini 4 Benda Paling Annoying Sekali Korang Kena Buat Bila Pergi Makan Dekat Mamak

1. Kena beratur nak ambil nasi

Sumber: mStar

Dah tentu-tentu kalau pergi makan dekat mamak mostly mesti nak makan nasi kandar kan. Tapi yang lecehnya makan nasi kandar ni bila kena beratur nak ambil nasi. Aduhhh malas betul.

Lagi-lagi kalau pergi masa lunch, panjang barisan dia tak yah ceritalah jenuh menunggu.

2. Panggil ‘anneh’ ambil order sampai nak terkeluar anak tekak

Sumber: NST

Haa, benda ni paling menyakitkan hati. Mana taknya, dah duduk lama ni dekat meja tapi sorang pekerja pun tak datang ambil order.

Kalau ramai orang tu, lagilah lama tunggu. Yang geramnya kadang-kadang ada yang saja je buat-buat tak dengar bila kita panggil. Sampai nak terkeluar anak tekak.

3. Pekerja buat muka menyampah bila order banyak kali

Sumber: AskLegal

Ni lagi satu, biasalah kan kalau dah namanya lepak mamak, memang tak sah kalau tak lama. So, dah tentu-tentu banyak kali order air.

Dah lah leceh nak panggil, bila kita order banyak kali ni kadang-kadang dorang pun dah sampai naik menyampah dah. Kita pun jadi tak ada mood nak order bila tengok muka dorang masam je. Kan?

4. Nak bayar kena jalan pergi kaunter

Sumber: BFM

Pada admin, benda paling leceh bila kena jalan pergi kaunter untuk bayar. Yelah malas kan? Kalau boleh nak duduk je melekat atas kerusi. Hahaha

Tapi, macam mana kalau admin bagitahu yang lepas ni korang dah payah dah susah-susah nak hadap benda leceh ni. Korang hanya perlu pergi mamak, duduk, keluarkan phone dan buat semua benda guna hujung jari je sebab sekarang dah ada WeChat Pay MY!

Senang gila Smart Order dengan WeChat Pay MY ni!

Sekarang WeChat Pay MY dah kenalkan penyelesaian baru untuk masalah-masalah ni. Korang cuma perlu gunakan satu aplikasi je iaitu Smart Order. Serious senang.

Smart Order dalam aplikasi WeChat Pay MY ni akan memudahkan kerja korang dari pesan makanan sampai bayar dengan hanya ikut beberapa langkah mudah macam kat bawah ni je:

Sumber : WeChat Pay MY

Bukan itu sahaja, dengan guna WeChat Pay MY ni, korang siap berpeluang untuk dapat potongan sebanyak RM3 tau!

Caranya, korang hanya perlu spend minimum RM8 je lepastu korang akan dapat diskaun RM3. Siapa nak bagi woi?

Tunggu apa lagi? Cepatlah download aplikasi WeChat ni. Kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi korang boleh je tengok dekat Facebook WeChat Pay My ni semua maklumat ada kat sini. Jom lepak mamak!