in

‘Ingatkan pokok buluh…’ -Alasan ‘Mat Tarzan’ Bila Kantoi Dengan Pihak Berkuasa, Tanam Pokok Ganja Depan Rumah

Untitled Design 7

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pertanian adalah perniagaan, tapi kalau tanam pokok yang boleh dijadikan dadah, dah jadi satu jenayah pula kan?



Baru-baru ini di Alor Star Kedah, seorang penganggur dicekup pihak berkuasa kerana menanam 4 pokok ganja di halaman rumahnya. Beraninya!

Pada awalnya, suspek menggunakan alasan bahawa dia sangkakan pokok yang ditanam itu adalah pokok buluh. Menurut Awani, selepas disoal siasat, dia mengakui pokok ganja itu ditanam untuk kegunaan sendiri.

As 2

Lihat sahajalah betapa suburnya pokok ini, tanam dalam bekas plastik je. Tak makan modal..

Ke-empat empat pokok ini kemudiannya dirampas oleh pihak berkuasa, dan suspek berusia 38 tahun itu atau lebih dikenali sebagai ‘Mat Tarzan’ kini ditahan di lokap Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Setar untuk siasatan lanjut.

Warga Twitter turut memberikan pandangan bahawa mereka turut keliru dengan pokok ganja dan buluh. Haih..macam macam

1 9

2 4

3 3

Menurut Awani lagi, dia turut didapati positif ganja dan kini pihak polis sedang menyiasat dari mana suspek ini dapat benih pokok ganja itu.

Korang yang bercucuk tanam tu make sure tanam pokok halal eh, karang tak pasal pasal kene tidur lokap..

 

Baca: “Betul high ni” – Lelaki Ini Terlupa Dia Pernah Sorok Ganja Dalam Hidung 18 Tahun Lepas Gara-gara Nak Seludup

F.b 1

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.