in

“Gi la beli sendiri” – Netizen Tersentuh Baca Komen TikTok, Para Isteri Luah Sikap Suami Tak Layan Mengidam

Durian

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bagi ibu-ibu hamil di luar sana, korang mesti faham sangatkan dengan perasaan mengidam iaitu bila korang teringin sangat nak merasa sesuatu makanan.



Mungkin bagi sesetengah orang perkara ini dianggap remeh, tapi bagi ibu hamil, kalau tak dapat makanan yang dia orang idamkan tu… haa mau sedih dan ada setengah tu sampai menangis dibuatnya tau!

Perkara inilah yang dilakonkan semula oleh seorang pengguna TikTok bernama @lizadarwisy87 apabila dia memaparkan perasaan ibu hamil yang tak dapat menikmati makanan yang mereka idamkan.

@lizadarwisy87

RODA PART 1#fyppppppppppppppppppppppp

♬ original sound – putriariani – putriariani

 

“Saya nak satay jer pon suami tak layan” 

Meskipun TikTok ini sekadar lakonan, tapi mesej yang disampaikan itu sangat menusuk hati dan relatable dengan situasi wanita yang pernah mengalami perkara tersebut sampaikan ramai yang meluahkan kisah mereka di ruangan komen.

Kebanyakannya menceritakan sikap suami yang tidak sensitif dengan perasaan mengidam isteri sampaikan ada yang buat tak tahu je dengan permintaan isteri yang sedang mengandung. Aduh sedih sangat min baca komen-komen kat situ. 

Sick Pppl

 

“Rasa takut nak kahwin bila baca bahagian komen” 

Ah Aku Stress

Sedih admin baca komen-komen netizen ni. Harap para suami lebih sensitif dengan isteri yang sedang hamil ni.

Baca: “Sabar Kak Lina” – Reaksi Muka Elly Mazlein Interview ‘Gadis Simpanan’ Suami Orang Raih Tumpuan Netizen

Lina

Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.