“F*ck *ff la!” – Netizen Beri Peringatan Jangan Terjerat Scam Company Jual Tiket Ni, Ramai Dah ‘Terkena’

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kalau nak tempah tiket bas, ramai dah nasihatkan jangan beli kat ‘ulat tiket’. Takut nanti ada yang berputih mata sebab tak pasal-pasal kena tipu pulak.

Macam manapun, ingatkat kes ulat tiket bas ni dah selesailah lepas wujudnya kemudahan teknologi moden iaitu tempah tiket di online saja. Rupa-rupanya masalah yang sama masih timbul! Adoi… 

 

“F*ck *ff la Redbus. Company scam tiket” 

Menerusi perkongsian di Twitter, seorang netizen luah rasa tak puas hati lepas mengaku kena scam dengan syarikat menjual tiket bas, Redbus. Katanya, dia booked tiket jam 10 pagi, tetiba pulak kena reschedule pukul 10 malam. Uishhh! 

Pastu bila dah complain, dia pulak kena tuduh salah! Hallaaah, hallaaaah…

Sumber: Twitter

 

“Pernah kena… book tiket Pasir Gudang ke TBS. Sekali sampai takde bas. Bas sebenarnya dari Masai” 

Ingatkan netizen ni saja yang kena macam ni, rupanya bila tengok tweet lain, ramai jugak yang mengaku dorang pun kena scam sama macam netizen tersebut. Ada yang tunggu bas tapi tak sampai-sampai. Ada pulak sampai kesudah tak dapat email lepas buat payment.

Sumber: Twitter

Nak kata netizen ni cuai pun tak boleh jugak. Dia kata sampai check dua kali nak tengok kepastian sama ada dia book betul atau tak.

Sumber: Twitter

 

“Guna Catch That Bus… dia cancel bus then dia emel and call banyak kali sebab nak refund” 

Kesian dengan nasib netizen tersebut dan mereka yang pernah ‘terkena’ dengan taktik scam syarikat menjual tiket ni, ramai yang syorkan option lain yang mereka boleh ambil kalau nak beli tiket bas. Ada yang syorkan guna aplikasi Easybook atau Catch That Bus. Lagi efisien katanya.

Sumber: Twitter

Meskipun ada yang claim dia orang dah banyak kali guna perkhidmatan Redbus dan tak pernah alami masalah macam ni, admin nasihatkan korang just berhati-hatilah takut terkena macam netizen kat atas ni. Diharapkan pihak pengurusan Redbus take note akan masalah yang dihadapi pelanggan dorang ni. 

Baca: Kena Scam, Penumpang Tertipu Harga Tiket Bas Ekspres KL-P.Pinang

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!