Double Park di Kawasan Hospital, Penjawat Awam Dihentam

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Isu tempat letak kereta atau parking ni selalu je jadi penyebab untuk buat orang bergaduh.

Lebih-lebih lagi masa nak pergi shopping kat mall, pergi bank ataupun waktu berada kat kawasan tempat letak kereta bangunan kerajaan.

So apa korang selalu buat? Kita double park je la kereta, janji turunkan handbrake dan tinggalkan nombor telefon.

 

Tak pasal-pasal calar kereta orang

Tapi kalau dah double park kereta tu, make sure jangan susahkan orang lain. Sama juga dengan yang nak keluar parking tu, tolak kereta orang elok-elok.

Nanti jadi macam kes ni pula, tak pasal-pasal calar kereta orang.

Sumber: Twitter

Bukan setakat tu je, pemilik kereta yang dikatakan dipunyai seorang radiographer ni dah menyebabkan bumper kereta pengadu ni melorot.

Sumber: Twitter

 

“Habis macam mana ni bang?”

Siapa tak sakit hati kalau dah jadi macam ni kat kereta kesayangan kan?

Walaupun setakat kereta Kancil, tapi berharga jugalah nilainya kepada si empunya diri.

Dengan harapan untuk selesaikan masalah ni, dia pun tanya, “Habis macam mana ni bang?”

Sumber: Twitter

Tapi disebabkan dia hanya seorang pekerja swasta, dia risau kalau bawa isu ni ke pihak pengurusan hospital.

Atau sebenarnya ada cara penyelesaian yang lebih baik?

Sumber: Twitter

 

Tak elok doakan yang buruk-buruk kat orang, tapi..

Pengadu pun sempat kongsikan video perbincangan antara dia dan penjawat awam tu yang dirakam oleh rakan sekerja tanpa pengetahuannya.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Admin tak nak cakap apa-apa, korang nilailah sendiri. Sekarang ni, kita cuma perlu tunggu je jawapan balas pihak satu lagi.

Apa-apa pun, diharap jangan ada yang buat bukan-bukan pula. Benda boleh settle dengan cara baik.

Baca: Siapa Berdiri Cop Petak Parking Untuk Orang Lain Boleh Kena Penjara Setahun! Tau Tak?

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Suraya Roslan

Penggemar graphic tee dan sentiasa berangan-angan untuk mengelilingi dunia.