in

“Dilayan macam puteri!” – Wanita Kongsi Pengalaman Bersalin di Hospital Jepun, Dapat Layanan First Class!

Mewah Bersalin Kat Jepun

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bagi wanita yang sedang hamil dan bakal melahirkan bayi tak lama lagi, korang mesti tengah cari hospital mana yang sesuai untuk korang bersalin kan? Ada yang lebih suka beranak kat hospital kerajaan je dan ada pulak memilih hospital swasta sebab nak layanan 5 bintang.



Tapi ada juga yang bernasib baik dapat peluang bersalin di Jepun! Menerusi perkongsian di Twitter, wanita ini menceritakan pengalamannya melahirkan anak di salah satu hospital private kat negara matahari terbit tu. Jom baca pengalamannya! 

 

“Sepanjang dekat wad tu ala-ala macam how to become a mom la lebih kurang” 

Lebih intensif dan mengajar lebih detail tentang pengurusan ibu dan anak, cara orang Jepun berpantang nampaknya beza sangat dengan orang di Malaysia. Malah hospital mereka juga katanya macam buat camp khas la buat ibu-ibu muda ni tentang cara-cara nak menjadi seorang ibu. Fuh hebat! 

Bersalin 1
sumber: twitter

 

“So benda paling best dalam semua ni makanan hospital la” 

Bersalin 2
sumber: twitter

Uish sedap baq hang makanan dia! 

 

“Sebenarnya duduk sini 56 hari sejak hamil 30 minggu lagi sebab komplikasi…” 

Jepun 8

D Pulppu8Aeq1Ab

Jepun 9

D Pu90Wu0Aecyuf

Jepun 10
sumber: twitter

 

“Nak bersalin di Jepun, anda haruslah menepati syarat-syarat ini…” 

Bersalin 3
sumber: twitter

Macam mana? Nak bersalin di Jepun jugak ke? Apa-apapun diharapkan korang janganlah salah anggap dengan tweet ini. Akak ni bersalin kat Jepun sebab suaminya bekerja di sana dan mereka mampu sebab ada insurans tau. Tak baik kecam-kecam! 

Baca: “Setiap kali nak push, tolak sama belakang badan wife” – Tips Macam Mana Nak ‘Support’ Isteri Masa Tengah Bersalin

Support

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.