“Dekat 10 tahun baru jumpa” – Lelaki Ini Jumpa Balik Keretanya yang Dibawa Lari Orang Dekat 10 Tahun Dulu

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kalau dibelek media sosial tu mesti kita jumpa kes hilang kereta. Jarang jarang kita akan jumpa cerita pasal jumpa balik kereta yang hilang.

Menerusi akaun Facebook Apeh Jamal, dia ada berkongsi pasal keretanya yang hilang dan dijumpa semula lepas dekat 10 tahun mencari. Apa yang menarik, kereta yang hilang itu telah diambil oleh isteri Daie Farhan beberapa tahun yang lalu. Ya isteri Daie Farhan yang viral kes kawin dorang dalam minggu ni tu. Cuba korang tengok video lelaki ni yang jumpa kereta dia kat bawah ni.

Posted by Apeh Jamal on Friday, December 6, 2019

 

Alhamdulillah

Katanya kereta diambil oleh ‘doktor palsu’ yang ada kena mengena dengan Daie Farhan tu. Tak pasti lah pulak sebab apa kereta tu diambil, tapi akhirnya jumpa juga. Walaupun nombor plat dah ditukar, tapi nombor siri chasis masih yang sama.

Menurut lelaki itu, plat asal kereta ni ialah BFW 6019 tapi telah ditukar menjadi JFV 9079. Plat number boleh tukar, tapi nombor siri chasis tak boleh tukar. 

Ni lokasi kereta tu dijumpai. Depan pejabat El Ilham Therapy Centre. Haa.. sapa punya company El Ilham ni? Tunggu sat admin reveal kat bawah.

Tak lain tak bukan isteri terbaru Daie Farhan. Menurut lelaki tu lagi, kes ni terus settle, ‘doktor’ tu pun dah bayar ganti rugi dan dorang settle luar mahkamah. Alhamdulillah jumpa gak, tapi secara tak langsung terdedah lah segala benda dan rahsia yang selama ini disimpan rapi. 

 

Baca: “Sorang tunggang agama, sorang tunggang doktor” – Dakwa Mampu Ubati HIV, Netizen Dedah Pekerjaan Sebenar Isteri Dai’e Farhan

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.