in

“Damage was done” – McDonald Bakal Ambil Tindakan Undang-undang Kepada Individu Yang Viralkan Ayam Goreng Mereka Berulat?

Mcd20

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Terlajak perahu boleh undur, terlajak kata badan binasa, itu lah yang boleh digambarkan di dalam kes yang tular baru-baru ini.Sebelum ini ada seorang pengguna Twitter mendakwa dia telah mendapat ayam goreng yang sudah berulat dari sebuah restoran makanan segera popular, McDonald.

Wanita tersebut turut memuat naik sekeping gambar yang menunjukkan dengan jelas terdapat beberapa ekor ulat di sebalik kulit ayam goreng itu.

Mcd0

Namun setelah perkara ini tular, wanita tersebut telah membuat permohonan maaf secara terbuka di Twitter dan menjelaskan yang dia tidak dipaksa oleh mana-mana pihak supaya memohon maaf.

Mcd22

Mcd9

Mcd23

 

Imej McDonald tercalar

Tuduhan yang dilakukan telah viral ke serata laman web sehingga ramai yang percaya dan ada yang tak mahu datang lagi ke McDonald.

Mcd15

Mcd13

 

McDonald Malaysia keluarkan maklum balas rasmi

Mcd 1

Susulan itu, pihak McDonald Malaysia telah mendapatkan nasihat daripada badan perundangan mengenai langkah seterusnya yang mereka perlu ambil namun mereka menyatakan yang mereka tak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang dengan sengaja mahu merosakkan nama baik McDonald.

Lepasni, fikir-fikirlah sebelum nak buat apa-apa tuduhan. Lagi-lagi yang boleh jejaskan reputasi orang lain (yang ni kena syarikat besar pula). Dahlah public boleh baca.

 

Baca : “Ini semua fitnah!” – Isu Perlekeh Golongan B40 Dan M40 Dalam Instagram, Vivy Yusof Saman Netizen

Mcd16

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.