“Dah tua nyanyuk sibuk nak gi fashion show” – Pengkritik Fesyen Femes Dikutuk Sebab Hina Orang Gemuk

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Kalau korang jenis suka fesyen ataupun selalu terlibat dengan acara-acara berkaitan fesyen ni, mesti korang kenal dengan Kak Zai, seorang pengkritik fesyen yang memang tak asing lagi kat negara kita.

Kak Zai atau nama sebenarnya Zaihani Mohd Zain adalah pengulas fesyen yang sangat disegani ramai dan banyak dijemput untuk jadi juri di rancangan fesyen kat Malaysia. And muka dia ni kira confirm la korang akan nampak kalau pergi kat mana-mana fashion show.

Sumber: Lifestyleasia

Muat naik status fat-shaming orang gemuk

Since sekarang ni banyak fashion show diadakan untuk koleksi baju raya tahun ni, Kak Zai of course la tak ketinggalan untuk join pertunjukan fesyen ni semua. Tapi one day Kak Zai muat naik status kat media sosial meluahkan rasa tak puas hati kat certain individu yang hadir kat fashion show.

Dalam status tu Kak Zai cakap kat individu berat lebih 60 kilogram supaya tak perlu nak susah-susah datang fashion show sebab paha besar tetamu berbadan gempal ni nanti boleh buat orang lain tak selesa. Katanya sebab paha tu nanti melimpah kat kerusi sebelah dan buat orang sebelah tu rasa awkward. Hmm..

Sumber: Twitter

Netizen bersatu hentam Kak Zai kat media sosial

Lepas status Kak Zai fat-shaming orang gemuk tu tersebar, habis lah dia kena kecam kat orang ramai yang rata-rata tak puas hati dengan entri tu. Ada yang cakap Kak Zai tak layak cakap macam tu sebab dia pun dah tua dan tak sepatutnya terkinja-kinja pergi fashion show. 

Katanya Kak Zai tak reti nak insaf walaupun usia dah senja dan lebih baiklah dia pergi belajar agama daripada hadirkan diri ke pertunjukan fesyen. Amboi mulut netizen ni kan. Ni korang baca lah sendiri apa lagi dorang cakap.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Orang badan gempal pun ada hak jugak untuk berfesyen. Tak baik tau cakap macam tu dan fat-shaming orang lain. Kan dah kena balik dengan netizen. Tak kisahlah kurus ataupun gemuk, fesyen tu boleh digayakan sesiapa je.

Apa pendapat korang pasal status dia tu?

Baca: [VIDEO] Iklan Produk Lokal Teruk Dihentam Kerana Hina Wanita Gemuk

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Written by Asma' Razak

Suka dinosaur tetapi minat filem bergenre futuristik, bercita-cita mahu jadi vegetarian dan berharap ikan diklasifikasikan sebagai tumbuhan.