in

“Dah biasa dah”- [VIDEO] Pernah Cabut Batu Nisan Jadikan ‘Baby’, Lelaki Cerita Pengalaman Tinggal Bersebelahan Tanah Kubur

Cats 43

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Biasanya kita tengok kebanyakan rumah orang ada view yang boleh kata menenangkan sebab nampak gunung-ganang, pokok-pokok hujan ala-ala dekat Cameron Highland ataupun pencakar langit macam kat New York. Tiberrrr.



Berbeza dengan lelaki ini bila dia beritahu yang rumah dia betul-betul bersebelahan dengan tanah perkuburan Islam. Bayangkan, buka tingkap sahaja terus nampak view yang ‘menginsafkan’. Mahunya hari-hari bertaubat insaf tengok tanah kubur depan rumah.

 

Rumah sebelah kubur

Kisah ini dikongsikan melalui video yang dimuat naik oleh Otam Blur di Tiktok semalam sambil menunjukkan kawasan tanah perkuburan yang berada di sebelah rumahnya.

Menurutnya, rumah dia terletak di sempadan kawasan tanah wakaf yang digunakan untuk perkuburan Islam yang dianggarkan berusia 150 hingga 200 tahun.

@otamblurrrrr

Reply to @kerangbulu09 ye blkng rmh sy mmg tnh wakaf utk perkuburan islam.Tnh keluarga sempadan dgn tanah wakaf ni.Misteri? Ermm ade kot heheh #fyp

♬ original sound – OtamBlurrrrr – OtamBlurrrrr

 

 

Pernah cabut batu nisan jadikan ‘baby’

Selain itu, dia juga menceritakan yang dia dan keluarga memang pernah melalui pengalaman misteri di rumah tetapi bagi mereka kejadian seperti itu sudah dianggap normal sebab diorang sekeluarga sudah 50 tahun duduk di situ. Tak ramai boleh tahan duduk rumah sebelah kubur, diorang ni memang berani la.

Fscxc

Bukan itu sahaja, lelaki ini juga kongsi pengalaman dia waktu kecil-kecil bermain di tanah perkuburan tersebut dengan adiknya. Diorang main pondok-pondok dekat situ siap cabut batu nisan sebab kononnya nak jadikan itu sebagai ‘baby’ waktu main pondok-pondok. Ya Allah berani betul diorang ni.

“Dulu main pondok-pondok, tak ada baby. Aku pergi bantai cabut lepastu balut dengan kain. Aku buat baby-baby”

5454

Hari-hari nampak tanah kubur ni boleh jadi insaf jugak,betul tak?

 

Sumber: Otam Blur

Baca:”Nak tunggu malaikat maut”- Warga Emas Sakit Kanser Duduk Dalam Kubur Sebab Tak Nak Susahkan Keluarga

Dsdsd

Sumber: Tiktok
Sumber: Tiktok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.