“Cem si*l..I lost both” – Lelaki Kena Hadap Roomate Yang Hari-Hari On The Phone Lepas Dah Sailang GF Sendiri

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Masa ni bukan ukuran nilai persahabatan seseorang, kadang-kadang dah kenal sampai rapat macam mana sekalipun boleh hilang sekelip mata je disebabkan perempuan.

Kesian betul dekat Firdaus Ibrahim ni, berkawan rapat dengan roomate ni dah hampir 5 tahun tapi terputus macam tu je sebab…

 

“Ni lah yg aku kena buat everytime roomate aku otp with his gf. His girlfriend is my ex girlfriend.”

Firdaus ni ada girlfriend tapi kena sailang dengan roomate dia sendiri, dah lah sailang lepastu hari-hari on the phone mestilah sakit hati kan? Nak tak nak kenalah pakai earphone, ya lah kan siapalah tak panas kalau dah orang ber  baby sayang dengan ex sendiri.. Ye dak?

“Aku bukan lah takleh move on. Tapi ni lah yg aku kena buat everytime roomate aku otp with his gf. His girlfriend is my ex girlfriend. Bilik dorm , so aku akan dengar la segala perbualan dorg. Cem sial je Perit sial nk terima. dah 3 bulan bhaii aku hadap benda ni.”

Tapi bukan lah sebab panas hati ke apa, memang betul apa yang Firdaus katakan ni, ia umpama Firdaus kehilangan antara orang tersayang dalam sekelip mata sahaja. Hilang girlfriend boleh cari kawan, tapi hilang kawan boleh cari girlfriend, kalau dua-dua backstab?

“Ia umpama lelaki ni ambik perempuan tu dari hidup aku , dan perempuan tu pulak ambik lelaki ni dari hidup aku. I lost both.”

“Aku sebenarnya dah buang segala kebencian dlm diri aku keatas mereka beberapa minggu lepas , aku dah doa yg baik2 utk dorg. Cuma still ada saki baki keperitan tu. lagi2 dengar dorg on the phone. Haihhhh .”

 

Dah sebilik 5 tahun, kawan baiklah..Betapa rapatnya kitaorang

Bukan senang nak move on,  kalau dah pengkhianat tu depan mata mesti lagi susah kan? Lebih menyedihkan lagi hubungan Firdaus dengan kawan dia tu dah masuk 5 tahun.

“Ok aku tambah sikit lagi cerita bagi panas lagi. Aku dgn roomate aku tu dah sebilik 5 tahun , kawan baik lah , mandi sama2 pun pernah nk menunjukkan betapa rapat nya kitorang . And 5 years relationship end just because of perempuan.”

Hmm nak tak nak pakai je lah earphone tu kan. Rata-rata hampir 14,000 netizen yang retweets macam i feel u bro dengan situasi yang dia alami sekarang ni.

 

Dude, I’ve Been there – Netizen

Tak pa lah dik, bunga bukan sekuntum, kumbang pula dah nak pupus. Ada lah tu nanti bahagian yang lebih baik datang kat awak.

 

Baca : Wanita-Wanita Dalam Hidup Lagenda P.Ramlee, Rupanya Pernah Kahwin Dengan Mantan Permaisuri Perak Sebelum ‘Disailang’ Saloma.

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.