Wanita-Wanita Dalam Hidup Lagenda P.Ramlee, Rupanya Pernah Kahwin Dengan Mantan Permaisuri Perak Sebelum ‘Disailang’ Saloma.

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



P.Ramlee satu nama yang tidak asing lagi dalam kalangan rakyat di negara ini, seorang lagenda sepanjang zaman yang serba boleh dalam bidang seni.

Siapa yang tidak akan ketawa bila melihat jenaka dalam lakonannya? Siapa yang tidak akan jatuh cinta kalau mendengar bait-bait lagu dan lenggok suaranya? Siapa yang tidak akan terpana dengan barisan filem arahannya, sesungguhnya beliau satu dalam sejuta.

Amat sukar untuk mencari pengganti kepada lagenda P.Ramlee malah sehingga kini tiada yang mampu menggantikan tempat beliau sebagai seniman  yang serba boleh.

Meskipun ramai yang ‘adore’ dengan karya-karya allahyarham namun tidak ramai yang tahu perjalanan kehidupan seniman agung ini.

Ini kisah wanita-wanita disebalik perjalanan hidup P.Ramlee yang mungkin ramai tak tahu atau tak pernah sedar.

 

Bercerai dengan Junaidah, bercinta dengan Mariani tapi….

 

Bekas permaisuri Perak tangkap cintan dengan P.Ramlee sampai bil telefon melambung tinggi, apa Sultan Perak buat waktu tu ialah….

Akhirnya plan Mariani berjaya nak jarakkan diri dengan P.Ramlee, 7 tahun weh dorang tak bertegur sapa sedangkan dulu dorang bercinta bagai setengah mati, malah P.Ramlee memang sayang giler dekat Mariani.

Tapi macam orang kata lah, dah jodoh tak kemana.

Tup-tup bekas Permaisuri Pulak minat kat P.Ramlee sampai bil telefon melambung tinggi, Sultan Perak waktu tu dah dapat agak pun apa yang jadi.

 

“Ooo you slap my sister, nevermind one day i will take your husband” – Saloma

 

Siapa sangka Saloma yang dulu crush dekat P.Ramlee last-last dapat jugak kahwin dengan lelaki idaman.

Korang bayangkan yer, dulu P.Ramlee ni tak perasan pun kelibat Saloma last-last jadi jodoh.

Yang syahdunya P.Ramlee pernah cakap yang dia kahwin dengan Saloma bukan sebab wanita tu cantik ke apa tapi sebab dia rasa Saloma is her Jodoh..awwww sweet habis

Tapi lepas kahwin dengan P.Ramlee, Saloma baru tau yang P.Ramlee ni seorang yang pelik..

Antara gambar terakhir Allahyarham Tan Sri P.Ramlee dan isterinya, Saloma

Itulah serba sedikit kisah hidup Allahyarham Tan Sri P.Ramlee yang admin boleh kongsikan dengan korang.

Tapi hakikatnya, banyak kisah disebalik kehidupan beliau yang kita sendiri tak tahu sampai sekarang.

Alfatihah untuk mereka yang telah pergi meninggalkan kita.

Baca : Sultan Mahmud Mangkat Dijulang: Benarkah Sumpah Muntah Darah 7 Keturunan Masih Berlaku?

 

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.