“Tak sangka senang je nak dapat kerja guna app ni”

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Siapa kata cari kerja ni senang? Kita semua tahu betapa payahnya nak cari kerja di zaman yang serba mencabar ni. Dengan nak kena hantar cover letter lah, resume lah. Bila dah hantar semua application ni, belum tentu lagi dapat call untuk interview. Sedih weh masa terbuang macam tu je…

Tapi korang jangan mengalah dulu! Ada satu app terbaru untuk cari kerja ni yang memang power gila. Korang swipe-swipe je pastu dah boleh dapat kerja. Tak percaya? Haa ni antara komen pengguna yang berpuas hati dengan app ni:

Haa nak tahu app apa yang gempak gila tu? Meh sini admin nak kenalkan dengan korang!

Kalau dulu, korang gigih apply kerja dan kena tunggu berminggu-minggu untuk dapat keputusannya. Tapi kini tak lagi dengan gunakan SlingApp!

 

Smart Filter dan Auto-Interviu bantu cari kerja dengan lebih cepat!

Dengan feature baru SlingApp iaitu Auto-Interviu, korang akan ditemuduga dengan segera melalui aplikasi tu kalau pekerjaan yang korang apply match dengan kriteria yang dikehendaki. Smart Filter pulak akan bantu memudahkan proses ni.

Ini caranya: 

  1. Calon mohon pelbagai jenis kerja di SlingApp.
  2. Smart Filter dan soalan AI yang disediakan majikan akan kenal pasti sama ada calon pekerja tu match tak dengan kerja dipohon.
  3. Kalau kriteria calon sesuai, anda akan dapat peluang untuk ditemuduga secara digital.
  4. Details dan jawapan anda akan dihantar segera ke bakal majikan.

Untuk calon yang memohon kerja, ini bermakna korang akan tahu dengan segera sama ada korang padan atau tak dengan majikan dan pekerjaan yang dipohon. Proses ni memang menjimatkan masa daripada kena tengok secara manual satu-satu pekerjaan yang korang apply. Wow!

 

Tak susah! Swipe je untuk pilih macam-macam jenis kerja

Macam guna aplikasi cari jodoh, Tinder, apa yang korang boleh buat ialah swipe je!

Lepas sign up dan isi kategori yang korang nak apply, aplikasi ni beri korang pilihan. Kalau korang nampak pekerjaan yang disukai, swipe dengan cara macam ni:

  • Kanan – Untuk mohon pekerjaan yang disukai.
  • Kiri – Untuk skip pekerjaan yang tidak diminati.
  • Atas – Untuk chat dengan bakal majikan yang match dengan korang.
  • Bawah – Untuk bookmark kerja yang korang akan periksa bila-bila masa nanti.

Mudah kan? Dalam masa seminit je korang dah boleh jumpa pekerjaan yang sesuai dengan keinginan korang.

Antara kategori kerja yang tersedia di SlingApp ialah: 

  • Perakaunan dan Kewangan
  • Kecantikan & Penjagaan Kesihatan
  • Khidmat Pelanggan
  • Pengurusan
  • Media & Komunikasi dan banyak lagi.

 

Pekerja teruja, majikan terpesona! 

SlingApp ni bukan je memudahkan pengguna untuk cari kerja, malah majikan pun dapat macam-macam kelebihan daripadanya tau. Antaranya ialah:

  • Jawatan yang ditawarkan majikan akan dapat dilihat oleh semua calon yang berpotensi.
  • List jawatan yang ditawarkan salah satu company tu takkan jatuh ke bawah kerana ia disusun berdasarkan lokasi.
  • SlingApp AI jimat 70% masa majikan untuk tapis dan interview calon pekerja.
  • PALING BEST majikan boleh post macam-macam jawatan unlimited secara free di SlingApp!
  • Majikan boleh je gunakan pelan FREE yang menjanjikan 2 calon berpotensi setiap minggu. Calon berpotensi ni jugak memang match dengan job requirement dan menjawab semua soalan AI. 
  • Nak ambil lebih banyak pekerja? Guna je UNLIMITED Plan dari serendah RM249 setiap bulan untuk dapat permohonan tanpa batasan.

Khas buat pembaca Lobak Merah, SlingApp nak bagi SATU BULAN UNLIMITED PLAN. Guna kod: 

HIRESMARTER

Hanya terhad untuk 100 majikan pertama je! 

Berminat? Jom download aplikasi ni di bawah. Gerenti berduyun-duyun awek datang lepas korang dah ada kerja tetap! 

 

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai aplikasi ni, korang boleh je ke laman SlingApp. Jom apply kerja! 

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Lobak Merah ialah laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu viral setiap hari.