in ,

“Bukan org tempatan ni” – Peminta Sedekah ‘Paksa’ Orang Hulur Derma, Siap Cuba Buka Pintu Kereta

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Rakyat Malaysia memang pemurah. Pantang dengar orang dalam kesusahan, confirm akan tolong dan bantu serba sikit. Tapi itulah pemurah sangat sampai ada orang cuba ambil kesempatan.


Kali ni admin nak share pasal kejadian peminta sedekah dekat tengah jalan yang didakwa berlaku di kawasan Lembah Klang. Korang bleh tengok video yang admin cakap tu oleh @My_CrimeWatch kat bawah ni.

 

Kurang ajar!

Kalau tengok jalan tu, admin rasa kejadian ni berlaku dekat area Shah Alam. Berani betul budak tu cuba buka pintu kereta. Admin rasa bukan orang tempatan ni. Lain betul nampaknya.

Sabar bro, kita tengah puasa ni. Banyakkan bersabar ye. Kalau dapat ketua dia baru best. Admin rasa dorang ni sindiket kot ni.

Nasib baik reply gak ‘tgh’ tu. Jenuh gak nak fikir apa maksud dia. Tapi kalau dekat area Shah Alam tu memang ramai pun yang datang minta sedekah macam ni. Lagi-lagi kat traffic light.

Sebab traffic light kat situ lama sangat lah budak-budak ni berani buat kerja. Admin tengok geram je. Risau jadi apa-apa dekat orang kita yang tak berkunci kereta tu. 

 

Baca: “Macam mana dia boleh masuk?” – Pesawat Popular ‘Kecoh’ Lepas Seorang ‘Peminta Sedekah’ Ganggu Penumpang

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.