“Buat panggilan palsu tu, kau bodoh” – Ramai Wanita Rasa Abang-Abang Bomba Ni Nampak ‘Cute’ Bila Bergegas Ada Kecemasan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Ini barulah abang bomba, i love you, sikap sense of urgency memang kuat, baru lepas bersukan, tak sempat nak mandi lagi tiba-tiba ada kecemasan.

Menonton video sekumpulan pasukan bomba dari Balai Bomba & Penyelamat, Sentul bergegas ini telah memukau netizen dengan sikap dedikasi yang begitu tinggi. Keselamatan orang lain merupakan priority mereka berbanding dengan diri sendiri.

 

Baru je sudah bersukan, tiba-tiba ada kecemasan

Video yang dikongsikan oleh anggota bomba yang dikenali sebagai Syaqirin Haqimi ini tak putus-putus menerima pujian daripada netizen.

Gaya mereka yang setiasa bergegas untuk bertarung nyawa. Salute! Ada antara mereka yang anggap mereka ini cute sangat!

 

Cute sangat..yang bangang buat panggilan palsu tu, kau bodoh! – Netizen

Korang jangan lah salah anggap, cute yang dimaksudkan bukanlah perihal lain, mereka hanya gembira dan teruja melihat gelagat mereka mempersiapkan diri.

Bahkan, di sebalik pujian komen-komen begini. Mereka juga mengucapkan terima kasih sebagai tanda penghargaan atas pengorbanan mereka berjuang mempertaruhkan nyawa kita tanpa kira masa.

 

Terima kasih bomba atas usaha dan dedikasi anda

 

Bila lihat mereka yang jenis tak sempat nak buat apa-apa ni terus teringat pasal arwah Adib dan 6 anggota bomba yang lemas tu. Memang patut diberi penghargaan kepada mereka semua.

Sanggup berkorban nyawa sendiri untuk menyelamatkan orang lain. Al-Fatihah.

 

Baca : TERKINI: Muhammad Adib Meninggal Dunia

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.