“Boleh ke rambut macam tu?” – Aeril Zafrel Muat Naik Gambar Bersama Anak Di Hari Pertama Persekolahan, Tapi Kena Pertikai Netizen

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Macam yang kita tahu, dua hari lepas bermulanya hari pertama persekolahan bagi semua pelajar sekolah di Malaysia.

Ada juga selebriti yang menghantar anak mereka ke sekolah buat kali pertama.

Tidak ketinggalan juga, pelakon dan juga usahawan terkenal Aeril Zafrel dan Wawa Zainal tidak melepaskan peluang untuk menghantar kedua-dua anak mereka ke sekolah.

1st day school. Ayah doakan kamu berdua menjadi anak yg soleh & solehah serta menjadi hafiz dan hafizah suatu hari nanti.”

Mereka berkongsi gambar bersama anak-anak mereka di sekolah di laman media sosial.

Namun begitu, setelah memuat naik gambar tersebut, ada juga netizen yang sepertinya kelihatan tidak senang akan gaya rambut anak lelaki Aeril, Attar, 7.

Dia juga sempat membalas komen netizen itu dengan jawapan ingin menjadikan gambar tersebut sebagai kenang kenangan sahaja.

Rata-rata netizen yang tidak berpuas hati adalah disebabkan rambut Attar yang kelihatan panjang dan dikatakan tidak bersesuian seperti yang termaktub dalam peraturan sekolah.

“Takda undang-undang ke?”

Sumber: Twitter

 

Sumber: Twitter

Tapi ramai juga netizen yang tidak menyokong dengan cacaian dan hinaan terhadap anak Aeril itu. Mereka berpendapat bahawa, orang yang mengkeji itu cuma dengki dengan kehidupan Aeril sekeluarga.

Sumber: Twitter

Alahai, kalau betul memang salah berambut panjang, tapi tak perlu tinggalkan komen seperti tu. Bagi lah komen yang membina dan bukannya membinasakan.

 

Baca: “Every week? Memandai je” – Aeril zafrel ‘Sound’ Netizen Yang Bitter Tengok Wawa Zainal Lawa Masa Bersalin

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Naqiuddin

Hey whatsapp gais. Layan anime tak?