in

“Aku tengah tengok game ke?” – [VIDEO] Wanita Buat Tutorial Make Up Guna Suara Boyfriend, Komen Netizen Win Habis!

Ft Makeup

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Susahkan kalau nak keluar jalan-jalan atau ada acara penting kena bersolek lagi-lagi yang baru belajar. Kalau korang perasan di media sosial pasti banyak tutorial make up yang dimuat naik oleh golongan wanita terutamanya gadis-gadis muda yang ingin kelihatan cantik.



Sama dengan video kalini. Dalam perkongsian @urwatvlwwusqa, dia telah memuat naik video tutorial make up nya di Tiktok tapi ada satu kelainan yang tak pernah korang tengok.

@urwatvlwusqa

tengok makep up tutorial ke tengok game ml? confuse bukan? #fypシ #foryoupage #boyfriendvoiceover #mobilelegends #makeuptutorial

♬ original sound – Urwatul Wusqa – Urwatul Wusqa

Dalam video tersebut, Urwatul Wusqa atau Urwatul sedang mengenakan solekan pada wajahnya seperti biasa. Tapi korang cuba dengar baik-baik voice over tu. Terkejut min dengar apabila video make up gadis tersebut menggunakan suara lelaki.

“Dah macam caster game pula”

Suara lelaki itu sangat mirip dengan suara caster dalam pertandingan esport yang terkenal pada abad ini iaitu Mobile Legends kerana istilah-istilah yang digunakan ada dalam game tersebut dan suara itu merupakan milik teman lelakinya. Patutla suara lelaki.

Tapi korang mesti terkejut sebab boyfriend dia boleh tahu barang-barang make up yela jarang la lelaki ambil tahu pasal benda ni kan.

“Suara kartun?”

Video yang berdurasi hampir seminit ini telah menarik hampir setengah juta tontonan di Tiktok. Kebanyakan netizen yang menonton video ini terhibur dengan cara boyfriend dia ulas. Ada juga yang kata suara lelaki tersebut seperti Papa Zola. Ada-ada je korang ni…

Komen Makeup

Walaupun video tutorial ini nampak macam tournament esport, tapi apa yang ingin sampaikan adalah cara-cara bagaimana Urwatul make up.

So korang jangan pelik kalau lepas ni ada tutorial make up pakai voice over macam komentator sukan pula.

Baca: Viral Tiktoker Dedah Nail Polish Tak Boleh Tanggal Lepas Meninggal Netizen Persoal Betul Ke Mitos

Nail Polish Tak Boleh Tanggal 1 E1630653139874

Sumber: Tiktok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.