in ,

[VIDEO] Pemilik Bengkel Mengamuk, Libas Lelaki Guna Pedang Samurai

Featured 10

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Menakutkan! Semalam seorang lelaki, Zuraini Bin Yusof berkongsi di facebook mengenai kejadian keganasan yang berlaku di kawasan Taman Putra Perdana.



Dimaklumkan pemilik bengkel berkenaan mengamuk kepada mangsa yang merupakan pelanggannya kerana mangsa telah membuat laporan polis ekoran tidak puas hati terhadap caj tempat letak kereta yang dikenakan pemilik bengkel tersebut, yang dikatakan ‘tidak munasabah’.

Lebih teruk lagi, pemilik bengkel berkenaan dikatakan bukan sahaja menggunakan alat pemadam api untuk menyembur mangsa, malah turut menggunakan pedang samurai...weh scary, dah macam movie pulak.

48372190 10156285834978842 1239057357195968512 N
Sumber : facebook

Dikhabarkan 2 pemuda cedera parah akibat dilibas dengan pedang tersebut selain beberapa kereta rosak teruk.

Baca cerita berikut :

1. Pemilik bengkel MENGAMUK, libas pemuda guna samurai…

Satu 1

2. Buat laporan polis, namun tidak berikan perhatian sewajarnya…

Dua

3. Pemilik bengkel mengganas, libas pedang, sembur pemadam api dan rosakkan kereta

Tiga

4. Pemilik bengkel akhirnya diberkas polis..

Empat

Ada yang mendakwa, wujud amalan tidak sihat dalam kalangan pihak berkuasa kerana banyak laporan polis telah dibuat, namun tiada sebarang tindakan diambil..aduh takkan la ada yang ambik rasuah?

Malah berkemungkinan ada pihak ketiga yang melindungi pemilik bengkel tersebut sehingga mereka berani melakukan tindakan yang jelas melanggar undang-undang.

5. Pihak berkuasa tak buat kerja? Lindungi pemilik bengkel?

Lima

Hujah diatas katanya dikuatkan lagi dengan situasi sebelum ini yang mana laporan telah dibuat kepada pihak polis, PBT dan Ahli Majlis tentang kegiatan pemilik bengkel berkenaan namun tiada tindakan daripada pihak berkuasa walaupun bukti telah dikemukakan.

“Sikh bersaudara ini yang sengaja memonopoli ruang pakir sepanjang jalan disekitar bengkel mereka dengan meletakan berpuluh2 kereta rosak, untuk diperbaiki, double park, membaiki kereta di tengah jalan, menghalang trafik di waktu puncak ketika kanak2 pergi & balik sekolah dan menyebabkan keadaan kesesakan pada lalu lintas dan mencetuskan pelbagai kontroversi.”

“Sikh bersaudara ini juga sukar ditegur dan sering menggunakan kata2 kesat, mengancam & menimbulkan provokasi perkauman melampau seperti menghina orang melayu miskin.”

Zuraini dalam postingnya berkata, pihak Polis dan PBT seharusnya berganding bahu, bersama mengatasi masalah penduduk setempat bukannya menunding jari, siapa yang harus menjalankan tugas. 

Malah dia juga meminta mana-mana pegawai berkuasa yang tidak berwibawa, tidak menjalankan amanah yang dipertanggungjawabkan dan banyak alasan digantikan dengan pegawai yang lebih berkaliber, jujur dan ikhlas dalam menjalankan tugas..betul tu, kalau simpan je buat apa masalah pun tak selesai.

Korang tengok sendiri, video yang admin kongsikan daripada Zuraini.

https://www.facebook.com/zurainibinyusof/videos/pcb.1056199331255608/10156285835293842/?type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/zurainibinyusof/videos/pcb.1056199331255608/10156285835568842/?type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/zurainibinyusof/videos/pcb.1056199331255608/10156285834653842/?type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/zurainibinyusof/videos/pcb.1056199331255608/10156285835493842/?type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/zurainibinyusof/videos/pcb.1056199331255608/10156285835923842/?type=3&theater&ifg=1

Antara kenderaan yang rosak dalam kejadian tersebut

48362777 10156285834783842 5486539116814270464 N

48391247 10156285834818842 7734422117894062080 N

48360476 10156285834938842 705471193234276352 N

Rata-rata netizen yang membaca perkongsian lelaki tersebut jelas kecewa dengan tindakan pihak berkuasa yang seakan memandang ‘remeh’ kejadian tersebut, selain marah dengan tindakan gengster pemilik bengkel berkenaan.

Diharapkan pihak berkuasa dapat memandang serius isu ni supaya takkan ade lagi kes kes sebegini sehingga melibatkan kecederaan atau pun kerosakan harta benda.

Baca : Adakah saya gengster? YB

Yb Explain Ye

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.