in

“U don’t know about Islam, don’t talk about Islam” – Netizen Mengamuk, Lelaki Persenda Nabi Muhammad Saw & Fitnah Baginda Rasulullah Sebagai ‘Pedofilia’

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebagai negara yang mempunyai rakyat berbilang kaum, amalan paling penting ialah hormat-menghormati antara satu sama lain.


Yelah, negara kita kan mempunyai pelbagai bangsa, agama, budaya dan lain-lain.

Namun meskipun kita berbeza fahaman dan amalan, setiap rakyat tidak kira Melayu, Cina, India, Kristian dan lain-lain bangsa masih boleh hidup dalam aman dan harmoni.

Cuma, kadangkala perkara-perkara yang melibatkan sentimen ini tidak dapat dielakkan, apabila ianya dicetuskan sesetengah pihak atas tujuan tertentu..yela, dalam zaman millenial macam ni kan.

Terbaharu, kecoh di media sosial apabila seorang lelaki memainkan sentimen keagamaan di facebook dan seolah-olah sengaja mencetuskan provokasi pelbagai pihak.

“Muslim believe that this is the most beautiful love story of all time”

Siapa tak terasa weh bila ada pihak mempersendakan agama korang, agama yang korang anuti dan amalkan dalam hidup.

Malah ‘lelaki’ ini juga mengatakan yang Nabi Muhammad s.a.w sebagai seorang pedofilia.

Mempunyai banyak ‘profile’ di Facebook

Lepas je kisah ini jadi viral di media sosial, maka netizen pun jalankan siasatan bagi mencari lelaki tersebut yang disifatkan sebagai kurang ajar dan melampau.

Cari punya cari, rupanya lelaki tersebut merupakan pekerja di sebuah restoran di ibu kota Kuala Lumpur dan memilik beberapa akaun facebook..eh senang nak buat kerja ke ada banyak akaun fb ni?

Rupanya, lelaki ini bukan hanya muatnaik status berkenaan Nabi Muhammad sahaja, banyak lagi artikel lain yang pernah dimuatnaik lelaki ini di facebook yang menyentuh sensitiviti keagamaan..allahu, sepatutnya sebagai rakyat yang boleh berfikir dengan waras, ini bukan tindakan yang patut dilakukan.

Malah rata-rata netizen memang bengang habis dengan lelaki ini, cuma admin tak rasa sesuai untuk admin kongsikan komen netizen kat sini, nanti takut jadi lagi ‘panas’ pulak.

**Ini sekadar untuk perkongsian dan pembacaan sahaja okay.

Korang jangan risau okay, sebab ramai dah laporkan perkara ini kepada pihak polis sebab tindakan melampau lelaki tersebut yang jelas menghina agama Islam.

BTW, jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Teruskanlah menjadi rakyat Malaysia yang sentiasa sayang-menyayangi, hormati-menghormati dan hidup dalam harmoni antara satu sama lain.

Baca : Ustaz Kena Bash Teruk Oleh Netizen Bila Kritik Wanita Islam Ini Thumbs Up Depan Babi Panggang Sebab..

 

 

 

 

 

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.