in

Terbaik! Halang Air Deras Untuk Bagi Anjing Lalu, Kumpulan Ini Dapat Pujian Netizen

6Anjing

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau korang selalu pegi mendaki atau masuk ke dalam kawasan hutan untuk beriadah, mesti korang selalu nampak ada anjing liar dekat kawasan tu kan. Kadang-kadang tu kalau boleh kita mesti nak elak, taknak berdekatan dengan anjing liar tu.



Cakap pasal anjing liar dekat kawasan hiking ni, min ada satu video nak share dengan korang. Sekumpulan periadah yang ingin merentas sungai terpaksa memberikan laluan kepada seorang anjing yang turut ingin merentas. Korang boleh tengok macam mana orang ramai bantu anjing tu rendah sungai dalam video @imhakim0305 kat bawah ni.

@imhakim0305

tepi sikit 🐕‍🦮 nak lalu😅#waterfall#dog#cutedog#bridge#waterfallhike#waterfallmalaysia#tiktok#tiktokmalaysia#fyp#fypシ#mandimanda😎

♬ original sound – imhakim – imhakim

Terima kasih bagi anjing lalu

Comel je min tengok anjing tu lalu penuh berhati-hati. Tapi kalau nak lagi cepat, angkat je anjing tu bagi dia lepas dulu. Senang semua selamat.

Screenshot 2021 09 25 At 3.56.11 PmItu lah, min tengok yang buat penghadang tu risau gak. Mana tahu dalam nak bagi anjing tu lalu dia pulak yang tergelincir kan.

Screenshot 2021 09 25 At 3.56.26 PmTerima kasih yang sudi bantu anjing tu lintas. Korang memang terbaik. Harap anjing tu ada lah orang yang baik hati untuk bagi makan. 

Screenshot 2021 09 25 At 3.56.40 PmKannn… min pun rasa happy dan senang hati tengok dorang bagi laluan kat anjing tu untuk jalan dulu. Memang terbaik!

Screenshot 2021 09 25 At 3.57.09 PmMungkin anjing tu senior kat situ, kita yang baru datang ni junior, kena bagi laluan kat dia. Apa-apa pun memang sporting lah semua. 

Screenshot 2021 09 25 At 3.57.55 PmMungkin dia pun nak beriadah gak. Bagi lah peluang. Sama-sama beriadah lepas lama berkurung sebab PKP. 

 

Baca: “Salute!” – Ramai Tersentuh Lihat Rider Ni Sanggup ‘Hidang’ & Teman Anjing Pelanggan Makan Sampai Habis

Screenshot 2021 09 25 At 4.03.24 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.