“Tengok muka diorang happy je”- Netizen Puji Usaha Tealive Belanja Kakitangan Hospital Yang Rawat Covid-19

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Baru-baru ni, banyak betul syarikat yang memberi bantuan makanan dan minuman kepada wartawan-wartawan yang bertugas ketika peristiwa kemelut politik di negara kita.

Perkara tersebut berlaku disebabkan petugas-petugas media yang setia menunggu di hadapan Istana Negara untuk mendapatkan berita. Sampai ada yang sanggup menyamar weh semata-mata untuk dapatkan barang free. 

Kali ini admin nak kongsikan pula tentang jenama bubble tea yang terkenal di Malaysia yang telah memberikan minuman mereka secara percuma kepada petugas-petugas kesihatan yang berkhidmat di Hospital Sungai Buloh.

Menurut Facebook Tealive Asia, pihak mereka telah mengedarkan minuman jenama itu semalam di hospital terbabit.

Hospital Sungai Buloh merupakan pusat kawalan penyakit-penyakit berjangkit seperti wabak Covid-19.

Semua doktor pun happy je dapat Tealive. 

Bringing the joy of tea to our hardworking healthcare providers at Hospital Sg Buloh 🏥 Seeing the smile on your faces…

Posted by Tealive Asia on Wednesday, March 11, 2020

 

Rata-rata netizen salute dengan usaha syarikat minuman ini untuk membawa sinar kegembiraan kepada kakitangan kesihatan yang sedang bertungkus-lumus merawat pesakit terutamanya pesakit virus korona.

Kesian dekat doktor-doktor ni kepenatan kan. Kenapalah admin tak jadi doktor dulu? Boleh dapat air free. 

Baca: “Tolong respect kerja kitaorang” – Wartawan ‘Sound’ Individu Menyamar Jadi Orang Media Sebab Nak Makan & Powerbank Free

 

 

Sumber: Facebbok
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari: