in

Siapa Yang Gila Makan Pedas Tu, WAJIB Baca Ni!

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Makanan favourite yang ada di Malaysia ni memang terkenal dengan kepedasannya yang ternyata menjilat jari! Jaranglah nak jumpa orang kat Malaysia ni yang tak suka makan pedas kan? Tapi kalau korang suka makan pedas dan lambat-lambatkan waktu makan, haa korang wajib baca artikel ni!


Menerusi perkongsian netizen di Twitter, mangsa dikatakan alami sakit perut gara-gara kuat makan pedas. Tapi tak sangka pulak tahap sakit perutnya sehingga boleh akibatkan perkara yang sangat buruk. Ini apa yang diceritakannya…

 

Lepas 10 tahun baru rasa azab 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

Nak sendawa, kentut macam stuck

Sumber: Twitter

 

Terpaksa buat endoscopy

Sumber: Twitter

 

Esophagus jadi merah, kena macam-macam penyakit

Sumber: Twitter

 

Boleh sebabkan kanser esophagus! 

Sumber: Twitter

 

Kesan kesakitan berpanjangan, boleh sebabkan anxiety

Sumber: Twitter

Ini wajah mangsa semasa jalani prosedur yang bermacam-macam kat atas tu. Haih jagalah diri korang baik-baik ye kalau tak mau jadi macam ni. 

Sumber: Twitter

Bagi yang suka makan pedas tu berhati-hatilah. Bukan tak boleh makan pedas langsung tapi nak makan sesuatu tu berpada-pada. Jangan makan over sangat sampai jadi macam ni. 

Baca: Hati-hati! Wanita Kesal Pakai Krim Timbang Kilo Ini Lepas Kandungannya Gugur

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.