“Seram weh” – Rumah Dirompak Lepas Kena Pukau, Wanita Ini Cerita Pengalamannya

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Antara benda-benda yang kita sebagai orang yang berfikiran waras patut elakkan adalah pengamalan ilmu hitam dan sihir. Amalan tersebut bukan sahaja menjauhkan diri kita dari pencipta, malahan boleh menimbulkan pelbagai fitnah dan tomahan lain.

Saja admin nak cerita pasal keburukan ilmu hitam sebelum nak masuk cerita pasal pengalaman sorang gadis yang rumahnya dirompak lepas dipukau oleh orang yang tak bertanggungjawab. Ikuti cerita oleh Fatien Abdul yang dipetik dari status Facebook miliknya.

Minyak dagu punya pasal

Apa yang bakal diceritakan ni bunyi dia macam pelik, tapi benda ni memang betul-betul berlaku. Jom kita terus baca.

Phone hilang, bukan tersalah letak. Lepas tu tengok pulak pintu rumah terbuka dan tak berkunci. Lagi lah susah hati dibuatnya. Nasib baik ada phone lagi satu untuk call polis, kalau tak lagi risau dan panik.

Pecahkan macam-macam tapi tak dengar…

Lain macam betul ilmu yang orang tu pakai. Kalau ikutkan logik, pecahkan pintu, grill, mangga semua tu mesti lah bising kan. Paling-paling tak pun mesti akan ada orang yang dengar. Lepas tu masuk bilik sorang-sorang rembat phone pulak. Seram weh

Semua tempat dia calit

Bahaya betul main hantar guna angin ni. Harap semua korang semua berhati-hati lah ye. Bukan rumah yang perempuan sahaja, rumah yang laki semua atau berkeluarga pun kena beringat gak. Better safe than sorry.

 

Baca: “Antara benda aku suka tengok kat Laz*da ialah ilmu sihir online” – Lelaki Kongsi Produk Sihir Yang Dijual Dalam Talian

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.