in

“Selalu mengadu belum jumpa jodoh” – Kerana Depresi Tak Kahwin Lagi, Lelaki 56 Tahun Bunuh Diri di Tempat Kerja

Depresi Belum Kahwin

Seorang penjaga gudang berusia 56 tahun ditemui mati tergantung oleh penduduk setempat, lapor Tribun. Lelaki yang dikenal pasti sebagai Junaedi itu dipercayai mengalami depresi kerana belum bertemu jodoh. 

Junaedi bekerja di sebuah gudang barangan elektronik di Bandar Bekasi, Jawa Barat itu ditemui di rumah sewa yang bersambung dengan tempat kerjanya.

Bunuh Diri2
sumber: kompas

Menurut Ketua Polis Daerah bahagian Hubungan Masyarakat, Erna Ruswing Andari, melalui maklumat diperolehi daripada warga setempat, Junaedi mengalami depresi kerana masih belum jumpa jodoh dan berkahwin.

Dari informasi tetangga pria ini memang mengalami depresi, hidup seorang diri dengan umur segitu belum dapat jodoh.”

Dia sering mengadu serta mengeluh dengan jiran, Mulyono tentang dirinya yang masih bujang di usia sebegitu. Malam sebelum kejadian juga dia sempat meminta Mulyona carikan orang pandai untuk dijadikan isteri.

Bunuh Diri
sumber: tribun

Malah difahamkan Junaedi juga sempat meminta keluarga mendoakan supaya dia cepat bertemu jodoh sebelum tinggal sendirian di rumah sewa tersebut. Sebelum ini dia pernah bercinta beberapa kali namun hubungan tidak berakhir ke jinjang pelamin.

Kata keluarganya memang ada dikenalkan dengan wanita, tapi tak ada yang jadi (kahwin), taktau kenapa agaknya.”

Kerana kesepian dan depresi hidup sendirian, Junaedi menamatkan riwayatnya dan menurut polis dia mengikat lehernya menggunakan tali gantung serta dijumpai masih lengkap berpakaian.

Bunuh Diri1
gambar hiasan

Pada mulutnya juga nampak air liur yang keluar akibat jeratan tali pada leher yang membuatnya mati kehabisan nafas. Tidak ditemukan tanda-tanda kekerasan, hanya luka pada bahagian leher.”

Baca: “Kalau gitu baik takyah tunggu sale” – Suami Cuba Bunuh Diri Bila Tengok Isteri Shopping 11.11 Sampai RM170K

Bunuhdiri2