“Sampai sawan” – Kena Sawan Lepas Makan Energy Gel, Gadis Ini Kongsi Pengalamannya

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Setiap manusia memerlukan tenaga untuk melakukan tugas-tugas seharian. Para atlet banyak menggunakan alternatif lain untuk mengembalikan tenaga sewaktu sedang beraksi. Alternatif yang lain itu ialah dengan pengambilan gel tenaga atau energy gel.

Kali ni admin nak cerita pasal seorang gadis yang kena sawan lepas makan energy gel. Ya, betul apa yang korang baca, kena sawan lepas makan energy gel. Bukan sebab expired tapi.. korang baca lah sendiri tweet yang dikongsi oleh @farahnaabilah ni

Kena sawan weh

Siapa sangka makan energy gel macam tu boleh sebab kena sawan. Cuba korang tengok pula tweet susulan dari mangsa. Dia cerita benda sebenar, kenapa dia makan benda alah tu at the first place.

Terkejut admin tengok tangan dia sampai jadi macam tu. Tapi betul lah tu, kalau lepas kena cirit-birit  tak perlu kot makan benda ni untuk kembalikan tenaga, just minum je untuk kekal hydrate.

Betul tu, untuk rapid energy, ataupun tenaga segera. Kalau lari marathon atau masuk Ironman tu sesuai lah. Untuk cirit-birit macma tak berapa sesuai. Sekadar peringatan untuk kita semua.

Boleh jadi gak sebab kandungan dalam gel tu. Iyelah kan, ada sesetengah orang tu takleh makan kacang. Kalau makan gak nanti jadi macam kena sawan.

Betul tu. Lepas makan nasi lagi banyak tenaga. Takpelah benda dah jadi, apa-apa pun kita doakan semoga keadaan sis tu kembali pulih seperti sedia kala.

 

Baca: “Menggelupur sebelum mulut berbuih” – Cikgu Ingatkan Sawan, Rupanya Kanak-kanak Tercekik ‘Fishball’ di Tadika

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.