Penjaga Gol Thailand, Chatchai Budprom ‘Private’kan Instagram Lepas Kena Troll Dengan Fans Malaysia

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



If korang ada hasrat untuk ucapkan selamat malam kepada penjaga gol Thailand, Chatchai Budprom, admin nasihatkan baik korang lupakan hasrat tu.

Mana tak nya, menurut mediabarumalaya , instagram rasmi milik penjaga gol Gajah Perang itu iaitu boy_chatchai_1 telah pun di‘private‘kan….whaaatttt!!

Sama ada beliau tidak tahan ‘dibaham’ dengan ucapan selamat malam daripada peminat bola sepak tempatan atau malu dengan kata-kata ‘pedas dan bongkak’ beliau sebelum ini yang akhirnya telah menjerat lehernya sendiri selepas skuad Gajah Perang dimalukan oleh Harimau Malaya di laman sendiri pada Rabu malam.

Tapi for sure tindakan beliau tersebut membolehkan Chatchai tidur lena tanpa diganggu usikan-usikan ‘manja’ penyokong Malaysia.

Korang tengok la sendiri betapa nakalnya’ peminat bola sepak tempatan kita…hahahah

 

“..bola tersesat sampai planet Pluto”

 

usikan kat twitter pun boleh tahan…

 

ni level ‘menganjing’ maha tinggi..!

 

 

“lainkali sebelum tido baca 3 qul…” Artis tempatan join sekaki

 

Chatchai rileks biar pun kena sindir….

 

Kalau korang nak tau, menurut mediabarumalaya selepas wisel penamat dibunyikan beberapa pemain simpanan Harimau Malaya meluru masuk ke dalam padang bagi mendapatkan Chatchai di gawang golnya, sebelum mengelilingi pemain Thailand itu..balas dendam nampak..hahah

Penjaga gol tinggi lampai itu bagaimanapun tenang mengendalikan sindiran daripada pemain negara dan menghulurkan tangan untuk berjabat sebagai tanda ucapan tahniah kepada Malaysia..haaa macam tu la baru betul

Sumber : blog

Malaysia mara ke final Piala AFF buat kali keempat dengan kelebihan jaringan di tempat lawan selepas terikat 2-2, dengan perlawanan akhir pertama akan berlangsung di Stadium Nasional, Bukit Jalil Selasa berdepan Vietnam.

Sabarlah Chatchai, tapi admin bukan nak cakap ape la, lainkali jangan la angkuh sangat bagi statement tu takut terjerut leher sendiri.

Apa apa pun, admin suka semangat kesetiakawanan yang ditunjukkan Thailand..gudjob!

Baca : Disebalik Kegembiraan Harimau Malaya Rai Kemenangan Di Bilik Persalinan, Ramai Tak Perasan Syahmi Bersendirian Di Belakang

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.