in

Pengantin Kongsi Pengalaman Seram ‘Disorok’ Bunian Selama 2 Jam Selepas Outdoor Photoshoot

Hantu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Perkahwinan sudah semestinya satu pengalaman menggembirakan untuk setiap pasangan. Tetapi selain gembira selepas diijab kabul dan selesai majlis, pengalaman ‘disorok bunian’ pasangan pengantin ini selepas sesi outdoor photoshoot pasti tidak dapat dilupakan.



Pengalaman menakutkan itu dikongsi oleh Bella Luna Laa di page Facebook beliau. Kejadian tersebut berlaku di Klebang, Melaka. Semua tahu, kawasan situ memang cantik and popular untuk photoshoot. Tapi siapa sangka, mereka pernah alami kejadian aneh yang sememangnya takkan dilupakan.

Hantu1

Kalau nak tau seram tak seram, cuba baca cerita pengantin ni…

Hantu2

Part ni memang seram. Semua nampak ada motor depan mata dan lambai tapi orang yang naik motor tu tak nampak langsung, lepas tu patah balik…

Hantu3

‘Siapa dia?’

Hantu4

Selepas azan isyak baru mereka dapat dikesan oleh seorang lelaki berbangsa Cina bernama Mr Fred.

‘Kenapa tak azan masa kena?’

Hantu5

Hantu6

Hantu10

‘Benda tu sekat kitorang untuk berhubung’

Hantu7

Pukul 11 malam baru sampai rumah. Ingatkan dah sampai rumah lega, tapi rupanya….

Hantu8

Habis siapa yang nangis?

Hantu9

Bila Mr Fred check semula keesokan harinya, tiada pasir pun di kawasan mereka terkandas tu (pelik kan). Yup, cuma tanah biasa! Tak percaya tengok lah….

Hantu11

Puan Bella turut upload video yang diambil ketika kejadian berlaku. Dikatakan ada penampakan berwarna putih. Cuba korang tengok screenshot dari video ni

Hantu12 Hantu13

Apa pun pengalaman, pahit atau manis pasti akan diingat sampai bila bila. Apatah lagi pengalaman sebegini di hari bahagia. Walaupun kejadian ini berlaku tahun lalu, tapi pasti tidak akan dilupakan Puan Bella dan suaminya. Apa pun, syukur kerana tiada apa berlaku (cedera, kena rasuk etc) dan mereka semua selamat. Korang semua lepas ni, beringat lah ye.

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.